Yurtbay Seramik’in düzenlediği seramik karo tasarım yarışması sonuçlandı. “Kaos ve Düzen” temalı yarışmaya, toplam 410 proje başvurdu, yarışma kriterlerine göre değerlendirilen projelerden 6’sı ödüle layık görüldü. Yarışma kapsamında sektörün tasarım anlayışına katkı sağlayan projeler yarışmaya katılım koşullarının yerine getirilmesi, yenilikçi fikir önerisi, tema bağlamında tasarım, tasarımın içinde yaşanılması önerilen mekânla ifade edilişi, özgünlük, evrensel estetik ile malzeme bağlamında üretilebilirlik ve teknik detaylar çerçevesindeki kriterlerle jüri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonunda Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Gökhan Çetinkaya, “Stream” isimli tasarımıyla Birincilik ödülü kazanmıştır. Birim olarak bakıldığında kendi içindeki desenlerle kaosu tanımlayan Stream, rastgele birleştirildiğinde doğa gibi davranarak düzen oluşturuyor.

17 Aralık’ta, Antalya’da Yurtbay Seramik Bayi Toplantısı’nda gerçekleştirilecek törenle dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek. Eser sahipleri toplamda 25 bin 500 TL para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın birincisi olan öğrencimiz Gökhan Çetinkaya’ya ise Unicera 2017 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda, Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak.