HABERİ PAYLAŞIN

Geçtiğimiz Bahar Döneminde 3,5 aylık ortak eğitimini tamamlayan 18 öğrencimiz, bu süreçte elde ettikleri tecrübeleri 9 Mayıs 2019 Perşembe günü yaptıkları sunumlarla tüm bölümümüzle paylaştı.

Ortak eğitimleri süresince öğrencilerimiz Vestel, FNSS, Orhan Irmak Tasarım, Çilek Mobilya, Garaj Ape Drone, Venn Endüstriyel Tasarım ve Arlight Aydınlatma gibi alanında öncü firmalarda tasarım ve üretim süreçlerinde etkin rol oynadıkları bir dönem geçirdiler. Öğrencilerimizin, henüz mezun olmadan önemli tecrübeler kazandıklarını dile getirdikleri sunumların ardından geleneksel pizza partisi düzenlendi.

 

 

Irmak İŞSEVER – FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.

Ortak eğitimini FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’de tamamlayan Irmak İşsever burada ergonomi ve kullanılabilirlik konularında kendini geliştirdi. Ortak eğitim sürecinde üzerinde çalışması için verilen “Exoskeleton” konu başlığından yola çıkarak, FNSS zırhlı araçlarındaki yolcu koltuklarını kaldırıp yer kazanma ve daha sonra saha içi kullanımda destek olma amaçlı konsept bir ürün geliştirdi. Bu proje sayesinde kullanım senaryosunun tasarımdaki öneminin kimi zaman hayati olabileceğini, bu nedenle de ekstrem durum senaryolarının analiz edilmesinin önemini gördü. Savunma sanayiinde tasarımın bu kadar hayati önem taşıması nedeniyle uyulması gereken standartlar olduğunu ve bu standartlarla ilgili kararların nasıl verildiğini gözlemleme şansı oldu. Ayrıca FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.’de bulunduğu süre içerisinde stajyerlere verilen eğitimler kapsamında şirket içindeki çalışanlara tanınan haklar, çalışanların kendilerini geliştirmesi için tanınan olanaklar hakkında bilgi sahibi oldu. Savunma sanayiinde bir tasarımcının rolünü merak eden ya da kurumsal şirketlerdeki işleyişi deneyimlemek isteyen öğrencilere FNSS Savunma Sistemleri A.Ş’yi öneriyor.

 

Gizem Korucu – Vestel Elektronik – UX/UI Grup

2018-2019 Güz dönemini Vestel Elektronik fabrikasının Kullanıcı Deneyimi ve Arayüzü Tasarımı Grubunda geçiren Gizem, dönem boyunca grubun bir üyesi haline gelip orada bulunduğu süre boyunca çalışmalara dahil oldu. Kabuk tasarımını ekibiyle birlikte kendisinin yaptığı bir bebek monitörü projesi üretildi. Vestel gibi büyük ve köklü bir şirkette çalışma ve bu ortamı deneyimleme fırsatı bulduğu için çok şanslı olduğunu belirten Gizem, ortak eğitim sisteminin kesinlikle öğrenciler için çok yararlı bir uygulama olduğunu ve gelecekte ne iş yapmak istediklerine karar vermelerine ve iş imkânı bulmalarına katkısının büyük olduğuna değindi.

 

Burçin Ece Ertürk- Orhan Irmak Tasarım

İkinci ortak eğitim dönemini ambalaj tasarımı alanında çalışmalar yürüten Orhan Irmak Tasarım’da tamamlayan Burçin Ece Ertürk, burada tasarım biriminde yürütülen farklı projelerde görev aldı. Dönem boyunca bir kolonya markası için kolonya şişe tasarımları ve ev eşyası üreten bir firma için stand tasarımları yaptı. Proje sürecinde Rhinoceros, Solidworks, Keyshot, Adobe Photoshop ve gibi ürün modelleme ve görselleştirme programlarında kendini geliştirdi. Bir tasarım projesinin ilk verildiği andan üretimine kadar olan tüm süreci deneyimleme imkanı buldu. Ortak Eğitim Amiri ve çalışanların da tecrübelerinden faydalanarak yoğun proje sürecine daha hızlı adapte olduğunu düşünen Burçin, ortak eğitim döneminde farklı çalışma alanlarını bir arada görebilmek isteyen öğrenciler için ortak eğitimlerini Orhan Irmak Tasarım’da yapmanın çok verimli olduğunu belirtiyor.