HABERİ PAYLAŞIN

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Endüstriyel Tasarım Lisans Programı, 4 Nisan 2024 - 4 Nisan 2026 tarihleri arasında ENTAK (Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu) tarafından akredite edilmiştir.



EMTK-ENTAK Başkanı ve Başkan Yardımcısı Endüstriyel Tasarım Bölümü akreditasyon belgesini, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tayyibe Nur Çağlar'a takdim ettiler.

Endüstriyel tasarım programlarının akreditasyonu, toplumun, bireylerin ve doğal çevrenin gereksinimlerine duyarlı, nitelikli ürün, sistem, hizmet ve deneyimlerin tasarlanması için endüstriyel tasarım eğitiminin kalitesini yükseltmeyi amaçlar. Bu çerçevede, eğitim programlarını değerlendirir ve geliştirir. Akreditasyon süreci, bir eğitim kurumunun verdiği endüstriyel tasarım programını başarıyla tamamlayan mezunların, mesleki pratik için yeterli tasarım becerisi, teknik ve mesleki bilgiye sahip olmalarını ve etik formasyona sahip, yetkin endüstriyel tasarımcılar olarak yetiştirilmesini garanti altına almayı hedefler.

Akreditasyon Belgesi