HABERİ PAYLAŞIN

Design Week Turkey 2018, "Tasarım Ekosistemi" başlığı ile 16-18 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerle buluştu. T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, tasarım kültürü oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen Design Week Turkey 2018’de TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü de “FutureMakers” isimli sergi ile yerini aldı.

 

Design Week Turkey (Türkiye Tasarım Haftası), 16-18 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü, Endüstriyel Tasarım Stüdyosu I-II-III ve İleri Malzeme Teknikleri derslerinin projelerinden oluşan “FutureMakers” isimli sergi ile yer aldı. Öğrencilerimiz tarafından bir yıllık yoğun çaba ve çalışma ile üretilen bu projeler, sergi boyunca ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken Design Week Turkey kapsamında, öğrencilerimizin yüksek katılım gösterdiği bir teknik gezi de gerçekleştirildi.

“Günümüzde üreten (maker) kimliği kazanan tasarımcıların aynı zamanda geleceği üreten insanlar olacağı” düşüncesi etrafında şekillenen sergi; satranç setleri, kodlamayı öğreten oyuncaklar, elektrikli araç şarj istasyonları ve drone teknelerden oluşan dört ana başlık içeriyor.

Bölümümüzün tüm öğrenci ve çalışanlarına özveri ve emekleri için teşekkür ediyoruz.

Sergi ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.