HABERİ PAYLAŞIN

Model United Nations Conference Nedir?

Model United Nations yani Türkçe açılımı ile Model Birleşmiş Milletler; Birleşmiş Milletler’in dünyanın her yerinde düzenlenen içerik ve şekil olarak aynısı olan MUN’a öğrenciler komitelerinde gerçek dünya meselelerini tartışmak için çeşitli okullarından katılırlar. Aynı Birleşmiş Milletler’ de olduğu gibi komitelerde öğrenciler, temsil ettikleri ülkeler adına konuyla ilgili çıkarlarını da koruyarak tüm dünyayı etkileyebilecek ortak kararlar alırlar. Amaç prosedürlere uygun ve bir diplomata yakışır şekilde 4 günü en verimli şekilde tamamlamak ve komiteden bir “resolution paper” (çözüm-sonuç belgesi) çıkarmak.

 Ayrıca MUN; üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile, başta Harvard olmak üzere benzer saygıdeğer üniversiteler tarafından da desteklenmektedir. Konferans sonunda alınan sertifika sayesinde günümüzde de birçok örneği olduğu gibi, MUN aracılığı ile üniversite eğitimini ücretsiz (tam burslu) gören insanlar da mevcuttur.

Bu sene okulumuzda ilki düzenlenen ETUMUN17 Konferansı, 11-14 Kasım tarihleri arasında Sosyal tesisler ve Ana binada gerçekleşecek olup Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise ve üniversite öğrencilerini ağırlayacaktır.

ETUMUN17’deki 6 komitemiz;

  • Kim Jong Un’s Future War Council
  • NATO
  • United Nation Security Council
  • Historical Committee
  • GA-1 DISEC
  • GA-3 SOCHUM

Olacak olup her birinin kontenjanı değişmek üzere farklı agendalar üzerinden küresel sorunlar tartışılacaktır.

Konferansımıza delege, press ve admin olarak başvurmanız mümkün. Her ne kadar erken başvuru tarihi geçmiş olsa da TOBB ETÜ’lü öğrencilerimize özel olarak başvuruları erken başvuru ücretiyle kabul edilecektir.

Ayrıntılı bilgi için etumun.org u ziyaret edebilir başvurular, ücretler, komiteler ve daha nicesini öğrenebilirsiniz.

Sorularınız için ahsenulukanligil@gmail.com adresinden topluluk başkanımızla iletişime geçebilirsiniz.

Konferansımızla ilgili tanıtım videolarımıza Youtube linkimizden ulaşabilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=t69WZuaalY4

https://www.youtube.com/watch?v=fhwHSR3tPoI

ETÜMUN Topluluğu