Hukuk Fakültemiz, 18 Mayıs Müzeler Günü'nde Ulucanlar Cezaevi'ni ziyaret etti ve "Hapishaneler ve Hapis Cezasının İnfazı" konulu semineri gerçekleştirdi.

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çiğdem Kırca, Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerimizle birlikte, Altındağ Belediyesi’nin davetlisi olarak 18 Mayıs Müzeler Günü'nde Ulucanlar Cezaevi'ni ziyaret etti.

Cezaevi gezisinin ardından, Konferans Salonunda "Hapishaneler ve Hapis Cezasının İnfazı" konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Seminer kapsamında Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olgun Değirmenci tarafından “Ceza İnfazı ve Hapishaneler”, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Fatih Güngör tarafından “Türkiye’de Ceza İnfaz Kurumları” ve Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Araştırma Görevlisi Duygu Çağlar Doğan tarafından “Cezanın Amacı” konulu sunumlar gerçekleştirilmiştir.