HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi 2009 yılında öğrenci almaya başlamış ve ilk mezunlarını 2012-2013 eğitim öğretim yılında vermiştir. Fakültemiz, bu yıl dördüncü mezunlarını mesleğe kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Bizler, Hukuk Fakültesi olarak öğrencilerimizi mezuniyetten sonra da takip ediyor ve onların başarılarını paylaşıyoruz.

Mezunlarımızın önemli bir kısmının lisansüstü eğitime başlaması, hâkimlik sınavlarında başarılı olması ve ülkemizin önde gelen avukatlık bürolarında çalışması bizleri ayrıca onurlandırıyor.

Yalçın Umut Talay

Hukuk Fakültesi 2014 Mezunu

2009 yılında dönemin üniversite giriş sınavı olan Öğrenci Seçme Sınavı Eşit Ağırlık Bölümünde Türkiye 33’üncüsü olmakla, hukuk fakültesi hayallerimi gerçekleştirmiş oldum ve hukuk eğitimim için, o sene ilk kez öğrenci kabul eden TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’ni tercih ettim. TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nin nitelikli, çözüm odaklı, bilgi ve tecrübelerini paylaşmak konusunda hiçbir tereddüdü olmayan akademik kadrosundan aldığım eğitimin, uygulamada ne ifade ettiğini, üniversitenin Ortak Eğitim Programı sayesinde daha mezun bile olmadan edindiğim yaklaşık bir yıllık iş tecrübesi ile teyit ettim. Erasmus Staj Hareketliliği Programı ile Belçika’da, uluslararası listelerden de teyit edilebileceği üzere Türkiye’nin en iyi ve en kurumsal hukuk bürolarından birinde ve kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin hukuk departmanında staj yapma imkânı elde ettim. Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğum sene avukatlık stajımı yapmak üzere çalışmaya başladığım ve Türkiye’nin en bilinen uluslararası hukuk bürolarından olan Gün + Partners Avukatlık Bürosu’nda avukat olarak çalışmaya devam ediyorum. Bugün bulunduğum yerden açıkça söyleyebilirim ki güçlü bir akademik eğitim ve uygulama ile koordine müfredatı ile TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi, öğrencilerine başarılı, farklı ve uluslararası bir kariyer vaat ediyor.

 

Ayşenaz Tahmaz

Hukuk Fakültesi 2015 Mezunu

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi, bana 4 yıllık lisans eğitiminden çok daha fazlasını katmış olan büyük bir ailedir. Mezun olduktan sonra, İngiltere’de University of Nottingham’da Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yaparken, ders ve tez konusu seçimlerimde, yasal staj başvurularımda ve iş hayatına ilk adım attığım dönemlerde fakültemizin kıymetli hocalarıyla her zaman iletişimde olup kendilerinin tecrübelerinden faydalandım. Yüksek lisansımı tamamladıktan sonra, Türkiye’nin en iyi hukuk bürolarından birinde yasal stajyer ve avukat olarak çalışma fırsatı bulmamda hiç şüphesiz Üniversitemizin ortak eğitim programı içerisinde uluslararası hukuk bürolarında yapmış olduğum stajların büyük payı oldu. Bundan bir yıl önce, kariyerime uluslararası özel hukuk alanında doktora yaparak devam etme kararı aldığımda beni içtenlikle destekleyen ve sınavlara hazırlayan fakültemizin çok değerli araştırma görevlileri olmasa belki de bugün hayalini kurduğum akademik kariyer yolunda ilerliyor olamayacaktım. Bu nedenle, inanıyorum ki, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi verdiği lisans eğitimi sırasında ve sonrasında benim gibi idealleri doğrultusunda ilerlemek isteyen hukukçu arkadaşlarımın daima yanlarında olacaktır.

Enes Eser

Hukuk Fakültesi 2014 Mezunu

2014 yılında Hukuk Fakültesi İkincisi olarak mezun olduğum TOBB ETÜ’deki eğitim hayatım, 2009 yılında ÖSS Eşit Ağırlık Türkiye 150’ncisi ve Sözel Türkiye 39’uncusu olmam neticesinde hem Üniversite Rektörlüğü’nün hem de Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nın ve Sayın Hocalarımızın gösterdiği yakın ilgi ve samimiyet ile başlamıştı. TOBB ETÜ, Türkiye’de eğitim veren Hukuk Fakülteleri’nde yer alan müfredat derslerinin yanı sıra hukuk eğitiminde ihtisaslaşmaya ve uzmanlaşmaya katkı sağlayacak birçok seçmeli dersi de bizlere sunmuştur. Bu seçmeli dersleri veren kişiler arasında Güney Koreli, Alman ve Amerikalı akademisyenlerin de bulunması yeni kültürleri tanıma, birçok farklı ülke ilişkilerine nüfuz etme ve bu ülkelerin hukuk düzeni hakkında çalışma yapma imkânını da şahsıma sunmuştur. “American Contact Law”, “Korean Economy and Culture” ve “Common Law Theory and Application” bu derslere örnek olarak sayılabilecektir. Henüz öğrenciliğim esnasında Türkiye’nin önde gelen rekabet hukuku ve tüketici hukuku profesörleri arasında yer alan İ. Yılmaz Aslan’ın Hukuk Bürosu’nda ve Esin Avukatlık Ortaklığı Baker and McKenzie İstanbul Ofisi’nde yapmış olduğum tam zamanlı ve uzun dönemli stajlar ile akademik deneyim ve iş tecrübesi kazanmış bulunmaktayım. Almış olduğum eğitim ve kazanmış olduğum tecrübeler 2014 yılında hem İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programı’na hem de hâlihazırda tez yazım çalışmamı gerçekleştirdiğim Marmara Üniversitesi Uygulamalı Ticaret Hukuku Yüksek Lisans Programı’na kabul almamın yanında 2015 yılından beri de Albaraka Türk Katılım Bankası AŞ Hukuk Müşavirliği’nde şirket avukatı olarak çalışmama vesile olmuştur.

Mert Aytekin

Hukuk Fakültesi 2013 Mezunu

TOBB ETÜ hukuk ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden çift anadal yaparak mezun oldum. Üniversite seçimimiz şüphesiz hayatımızın geri kalan kısmındaki etkisi bakımından büyük önem taşıyor. Benim TOBB ETÜ'yü seçmemdeki en büyük sebeplerden biri "Ortak Eğitim" programı idi. Bu programın bizleri Türkiye'de birçok üniversitenin öğrencilerine sağladığı standart eğitimin ötesinde bir yere getirdiğini çok net bir şekilde söyleyebilirim. Program kapsamındaki ilk stajımı dünyanın en büyük uluslararası hukuk bürosu olarak kabul edilen Baker and McKenzie'nin İstanbul ofisi "Esin Avukatlık Ortaklığı'nda" gerçekleştirdim. Altmışa yakın avukatın çalıştığı büroda ağırlıklı olarak yabancı müvekkillere danışmanlık hizmeti vermenin deneyimini yaşadım. Ardından yine İstanbul'da yer alan ve yaklaşık 130 kişinin çalıştığı önemli hukuk bürolarından biri olan "Verdi Avukatlık Ortaklığı'nda" staj yaptım. Burada geçirdiğim staj döneminde de farklı departmanlarda çalışma şansını yakaladım. Stajımı tamamladıktan sonra aldığım teklif üzerine aynı ofiste Avukat olarak çalışmaya başladım. Çalıştığım dönem boyunca hem dava takibi hem de hukuki danışmanlık süreçlerinde ülkemizin önde gelen şirketlerinin vekilliğini yaptım. Bu çalışma döneminde edindiğim tecrübelerin sağladığı güven ve yine üniversitemizde edindiğimiz girişimcilik vizyonunun da katkısı ile Aytekin Hukuk Bürosu'nu kurdum. Hâlihazırda kendi ofisimde İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yapmaktayım. Tüm içtenliğimle söylemek isterim ki mezun olduğum ilk günden bu satırları yazdığım ana kadar hep iyi ki TOBB ETÜ'yü seçmişim dedim.

Ömer Hasan Kahya

Hukuk Fakültesi 2015 Mezunu

2010 yılında Üniversite Sınavı’nda Türkiye 3’üncüsü olarak girdiğim TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında Fakülte 2’nciliği derecesiyle mezun oldum. Bu süre zarfında hukuku hem teoride iyi öğrendim hem de ortak eğitimlerle pratikte bu bilgilerimi tatbik etme fırsatı buldum. Son ortak eğitimimi ise Los Angeles’ta göçmenlik ve vatandaşlık alanında uzman bir avukatın yanında tamamlayarak Anglo-Sakson sistemini de yerinde gözlemleme şansı yakaladım. Ayrıca fakültemizi ilk kez Uluslararası Jessup Kurgusal Dava Yarışması’nda temsil eden takımın içinde yer aldım. Mezun olduktan sonra ise İstanbul Barosu’nda avukatlık stajımı başlattım ve ilk bölümünü deniz ticareti alanıyla uğraşan bir büroda tamamladım. Bu staj sırasında gemilerin seferden menni, seferden menninin fekki, ihtiyati haczi, kurtarma operasyonu gibi kısımlarında sahada çalışarak güzel bir tecrübe edindim. Bu öğrendiklerimin lisansüstü eğitimimde çok faydasını göreceğimden eminim. Bu şekilde bir yol izlemeyi aldığım kaliteli hukuk eğitimi ve yabancı dile borçluyum (Fotoğraf karaya oturan geminin kurtarma faaliyeti sonrası çekilmiştir).

Funda Tekman

Hukuk Fakültesi 2014 Mezunu

2009 yılının ÖSS'sinde Türkiye geneli sıralamam 229'du. Genç bir üniversite olan TOBB ETÜ, üniversitenin Hukuk Fakültesi bünyesine ilk kez o yıl öğrenci kabul ediyordu. Bu genç üniversite kısa sürede başat üniversitelerle aynı çizgiye gelmiş ve adından söz ettirir olmuştu. Bu performans TOBB ETÜ'nün uzak olmayan gelecekte en iyi olmasının muhtemel olduğunun sinyaliydi. Öyle tahmin ediyordum ki bu üniversiteye yerleşebilmem demek tüm bu zorlu süreç boyunca verdiğim emeğimin tamamlanması demekti. Nitekim öyle de oldu. Fakülteye başladığım andan mezun olduğum ana kadar pek çok ufuk açıcı uygulamanın tanığı oldum. TOBB ETÜ'de uygulanan ortak eğitim programı kapsamında, ülkemizde yargının tepe noktaları olan kamu kurumları ve hukuk camiasında her biri alanlarının en iyisi kabul edilen hukuk ofisleri ile dekanlığımız arasında yapılan protokoller sayesinde bize staj için geniş bir tercih yelpazesi sunuldu. Dekanlığımızın bu özverisi sayesindedir ki ben de ilk olarak Anayasa Mahkemesi'nde, daha sonra sırası ile Ankara'da, İstanbul'da ve Almanya'da faaliyet gösteren üç farklı hukuk ofisinde staj yapma imkânı buldum. Eğitim aldığımız süre boyunca ulaşılamaz değil ulaşılabilir, kendileriyle konuşulamaz değil kendilerine danışılabilir bir akademik kadronun hukuk eğitiminde ne demek olduğunu, bu kadronun öğrencilerine neler kattığını mezun olduktan sonra çok daha iyi kavradım. Bizler TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi mezunları olarak; öğrencilere üniversite sıralarında aldıkları teorik eğitimi pratik uygulama ile test etme ve bu sayede teorik eğitimi daha verimli kılma imkânı veren bir sistemi cesaretle uygulayan bu üniversitenin; öğrencileri ile bilgilerini olduğu kadar tecrübelerini de paylaşıp bu topluluğun bir aile olduğunu fiilen hissettiren bu fakültenin bir mensubu olmanın onuru daima yaşayacağız. Şu an ise Adana Adliyesi'nde hâkim adayı sıfatı ile eğitim görmekteyim. Ve gelecekteki başarının şimdinin tercihleriyle ilgili olduğunu bu üniversitede öğrendim. Dekanımıza ve tüm hocalarımıza teşekkür borcumuzdur.

 

Doruk Altın

Ben kendimi, mesleğini çok küçük yaşlarında kendisi seçmiş ve hayatta da bu mesleği icra etme imkânı yakalayan ve bu yüzden de mesleğine âşık şanslı bir azınlığın mensubu olarak nitelendiriyorum. Üniversite sınavı akabinde tercih yaparken birçok yaşıtımın aksine bölüm değil yalnızca üniversite tercihi yapmış olmamın sebebi de budur. Birçok başka üniversitede tam burslu olarak okuyabilecek olmama rağmen, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesini tercih etmemin sebebi ise bana standart bir hukuk fakültesi eğitiminin ötesinde bir kariyer, bir güç verebilecek niteliklerde olması oldu. Gerçekten de, tüm fakülte hocalarım, gerek fakülte öğretimim sırasında gerekse mezuniyetim sonrasında hem nitelikli bir hukuk eğitimine hem de nitelikli iş imkânlarına ulaşım konularında bana sonsuz destek gösterdiler; yardımlarını hiç esirgemediler.

Fakülte eğitimim sırasında Türkiye’nin en nitelikli hukuk bürolarında yaptığım uzun süreli ortak eğitimler, mezuniyetim sonrasında yasal stajımı daha önce ortak eğitimlerinden birini yapmış olduğum Gün + Partners Avukatlık Bürosu’nda tamamlayabilmeme ve sonrasında mesleğime ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu’nda devam edebilmemde çok etkili oldu. Bu ortak eğitimlerde edindiğim mesleki ve insani tecrübenin ise beni yalnızca bugün değil, hayat boyu ileriye götürecek kuvvette olduğuna inancım tam. Geriye dönüp baktığımda, yalnızca meslek tercihimde değil üniversite tercihimde de yanılmadığımı görmenin mutluluğunu yaşıyorum.  Kariyerinin en başında genç bir avukat olarak, küçük bir çocukken kendim için kurduğum hayali, kendimi bir parçası saymaktan gurur duyduğum sevgili fakültemin bana kattığı bilgi ve tecrübe ile bugün yaşıyorum.

 

Tuğba Korkmaz Dağlı

2011 yılında girdiğim üniversite sınavında Türkiye 39.’su olarak TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi’ndeki serüvenime başlamış oldum. Üniversite tercih döneminde hukuk mu yoksa başka bir bölüm mü okusam şeklindeki tereddüdüm, yıllar içerisinde yerini iyi ki hukuk seçmişim ve iyi ki TOBB ETÜ’de hukuk okuyorum şeklindeki düşüncelere bıraktı. Çünkü çok şanslıyız ki hukuku bizlere sevdiren, hukukçunun sahip olması gereken değerleri bizlere hem sözleriyle hem fiilleriyle öğreten, iyi bir hukukçu olma yolunda ilerlememiz için bizlere ışık tutan hocalarımızdan ders alma fırsatını edindik. Bunun yanında üniversitenin hiç şüphesiz ki en önemli katkılarından biri ortak eğitim programları oldu. Mezun olduktan sonra birçok kişinin, “Keşke fakülteye dönüp bu bilinçle okuma imkânım olsa, o yılları çok daha iyi değerlendirirdim” şeklindeki yakınmasını, henüz mezun olmadan çalışma hayatını gören bizler hiç yaşamadık. Çalışma hayatının ilk bocalamasını henüz sınırsız yanlış yapma hakkımızın olduğu bir dönemde, öğrencilik döneminde yaşamak çok güzel bir deneyim oldu.

Mezun olup iş hayatına başladığımda TOBB ETÜ’nün bana neler kazandırdığını her şeyden önce bana kattıkları sayesinde kendimde hissedebildiğim özgüvenle anladım. Hedefimde her zaman akademisyen olmak vardı, bu nedenle yüksek lisans başvurularında bulundum. İstanbul, Galatasaray ve Ankara Üniversitesi’nin yüksek lisans sınavlarına girerek her birinde başarılı oldum. Ankara’da akademisyenliğe başlamam nedeniyle Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisansıma devam ettim. TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi alım ilanını gördüğümde çok heyecanlandım. Nitekim kabul edildiğimi duyduğumda hissettiklerimi anlatabilecek kelimeler yok. Çok sevdiğim fakültemde bu sefer akademisyen olarak bulunmak, beni iyi bir hukukçu olarak yetiştirmek için emek sarf eden hocalarımdan bu sefer hukukçu yetiştirmeyi öğrenmek tarif edilemez bir duygu. TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi benim için her şeyiyle kocaman bir iyi ki!

 

Tuğçe Öztürk

2012 yılında girdiğim üniversite sınavında birçok hukuk fakültesini kazanmaya yetecek puan almama rağmen TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi'ni tercih ettim. Tercihimin TOBB ETÜ olmasının en önemli nedeni, iş dünyasında herhangi bir deneyimi olmayan bizlere sunmuş olduğu Ortak Eğitim Programı olmasıydı. Bu program dâhilinde lisans eğitimim süresince hem Koç Holding ailesine mensup Türk Traktör ve Ziraat Makineleri Anonim Şirketi'nde hem de T.C. Anayasa Mahkemesi'nde eğitim alma ve çalışma fırsatı buldum. 2017 yılında mezun oldum. Mezuniyetimden hemen sonra Ortak Eğitim Programı sayesinde tanımış olduğum, Ankara'da bulunan saygın bir hukuk bürosunda avukatlık stajımı tamamladım.

Henüz 18 yaşında yapmış olduğum doğru üniversite tercihim sayesinde bir hukukçunun çalışma olanağı olan birçok kurumu yakından tanıma fırsatına sahip oldum. Bu sayede kariyerimi hangi alanda ilerletmem gerektiğini düşünerek karakterime ve isteklerime en uygun mesleğin hâkimlik olduğuna karar verdim. 2017 yılında girmiş olduğum Adli Yargı Hâkim Savcı Adaylığı Sınavını başarıyla geçtim ve halen Adalet Bakanlığı bünyesinde Hâkim Adayı olarak görev almaktayım.