HABERİ PAYLAŞIN

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Şaha ASLAN, Öğr. Gör. Sabahat Selcan DÖKMEN AYKAŞ ve Öğr. Gör. Ferhan KIZILTEPE’nin üstlendiği İÇT102 Temel Tasarım II dersi kapsamında, Müze Evliyagil’de, 15. İstanbul Bienali Komşu Etkinliği “Ev.Home” Sergisi’ndeydi.

Küratörlüğünü Elmgreen & Dragset’in, direktörlüğünü Bige Örer’in üstlendiği 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında, “İyi bir komşu” teması altında İstanbul’da gerçekleşmişti.   Temayla ilişkili olarak İstanbul dışından Ankara, İzmir ve Midilli/Yunanistan da, sergi, video gösterimleri ve atölye çalışmaları ile gerçekleştirilen performanslarla Bienal’e destek vermiş ve Bienalin daha geniş bir izleyici kitlesi ile buluşma şansını yakalamasına olanak vermişti.

09.09.2017 – 04.02.2018 tarihleri arasına takvimlenen  ve Derya Yücel’in küratörlüğünde oluşturulan “Ev.Home” Karma Sergisi , Bienal ve teması kapsamında evi, mekan kavramına özgü fenomenolojileri araştırmak için ayrıcalıklı bir alan olarak ele alır; mekânı, durağan bir alan olarak değil, anlam yüklü ve toplumsal ilişkiler ağı tarafından belirlenerek yeniden inşa edilegelen bir kavram olarak değerlendirir. Bu kapsamında 1. Sınıf öğrencilerimiz, üretilen işler üzerinden, işlerin kavramına ulaşmaya çalışmış ve İÇT102 Temel Tasarım II dersi içerisinde konu ederek, aynı bağlamda, içinde kendilerinin yer aldığı yeni kavramlar geliştirme alıştırmaları yapmışlardır.