İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz tarafından 10 Ocak 2019 tarihinde Durukan Şekerleme Fabrikası’na bir teknik gezi düzenlendi.

Gezide, Durukan Şekerleme yetkilileri ile firma sahibi ve yöneticisi Sayın Nedim Durukan tarafından fabrikada ağırlanan öğrenci ve hocalarımıza; firma, fabrika, ürünler ve markanın üretim felsefesi hakkında bilgi verilerek fabrikanın üretim hattı gezildi.

Firma ile yapılan işbirliği kapsamında, bölümümüz 3. ve 4. sınıf stüdyo derslerinde fabrika giriş alanı, müze kısmı ve firmanın fuar stand tasarımlarının öğrencilerimiz tarafından yapılması kararlaştırılmıştı.

Dr. Öğr. Üyesi Umut Şumnu, Öğr. Gör. Durul Onaran ve Öğr. Gör. Özgür Yakın yürütücülüğünde işlenecek 4. sınıf stüdyo dersinde, fabrika binasının giriş alanı ve müze kısmı ele alınırken; Prof. Dr. Ayşe Müge Bozdayı, Dr. Öğr. Üyesi Betül Bilge ve Öğr. Gör. Göksel Kalafat yürütücülüğünde ilerleyecek olan 3. sınıf stüdyo dersinde ise firmanın İSM Fuarına katılacağı stand tasarlanacak.