HABERİ PAYLAŞIN

Safranbolu'da GELENEK ve GELECEK kavramları tartışıldı



İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2017 - 2018 Güz Dönemi etkinlikleri kapsamında, 07 - 08 Ekim 2017 tarihlerinde Safranbolu'daydı. Kent, 1975'de Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından sit alanı ilan edilmiş; 1994'de de UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınmıştı. 



İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin katılımına açık olarak gerçekleşen etkinlikte, makro ölçekte kent, mezzo ölçekte konut, mikro ölçekte ise iç mekan ve donatı elemanları üzerinden “geçmiş”, “gelenek” ve “sürdürülebilirlik” kavramları tartışmaya açıldı. 



Bu kapsamda öğrencilerimiz, kente 2001 yılında yerleşerek bugün Gül Evi adıyla tanınan restorasyon projeleriyle (Macun Ağası İzzet Efendi Konağı ve Hacımemişler Konağı) 2001 yılında Safranbolu Belediyesi tarafından ‘En İyi Korunan Ev’, 2006 yılında TMMOB tarafından ‘Ulusal Mimarlık Ödülü’ alan ve 2007 yılında ‘Aga Khan Mimarlık Ödülü Adayı’ olan İbrahim Canbulat’ın da konuğu olmuş ve kendisiyle “Koruma ve Restorasyon“ konusunda söyleşi yapıldı.