HABERİ PAYLAŞIN

Karadağ Eğitim Bakanı Miomir Vojinovic, Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Perisa Kastratovic ve beraberlerindeki heyet 22 Aralık 2022 tarihinde TOBB ETÜ’yü ziyaret etti.

Toplantıya; TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Karadağ Eğitim Bakanı Miomir Vojinovic, Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Eğitim Bakanlığı Uluslararası İşbirliği, Avrupa Entegrasyonu ve AB Fonları Genel Müdürü Goran Drbojnak, Eğitim Bakanlığı Kabine Başkanı Arijana Fatic, Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Bölümü Direktörü Milica Zizic, Karadağ Büyükelçiliği’nden Dragan Krivokapic ve Milica Lakic ile TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya ve Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya tarafından gerçekleştirilen TOBB ETÜ tanıtım sunumu sonrası TOBB ETÜ’den oldukça etkilendiklerini dile getiren Bakan Miomir Vojinovic Ortak Eğitim Programı hakkında da sorular yönelterek detaylı bilgi aldı. Karadağ Devlet Üniversitesi ve diğer özel üniversiteleriyle burs programlarını genişletmek istediklerini ifade eden heyet Karadağlı öğrencilere yönelik TOBB ETÜ’deki burs imkanları ve TOBB ETÜ ile Karadağ üniversiteleri arasında iş birliği alanlarını ve imkanlarını değerlendirdi.