HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi tarafından 25 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen “Konkordato Hukukunda Güncel Gelişmeler Sempozyumu" Yargıtay üyeleri de dahil olmak üzere hakimler, akademisyenler, avukatlar ve farklı hukuk fakültelerinin öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.

Sempozyum, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca’nın konunun önemine ve uygulamadaki yaygın kullanımına vurgu yapan açılış konuşmasıyla başladı.

 

 

Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanı Faruk Gök’ün yönettiği ilk oturumda; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Öztek “Konkordatonun Tarihi Gelişimi, İflasın Ertelenmesi ile İlişkisi ve Konkordatoya Başvuru”, Adalet Bakanlığı Hukuk ve Mevzuat İşleri Genel Müdürü Niyazi Acar “Konkordato Hükümlerinde Yapılan Yeni Değişiklikler”, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 23. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Cemal Fazıl Karakaş “Konkordatoya Başvuru Koşulları ve Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler”, İzmir Yaşar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova ise “Konkordatonun Rehinli Alacaklara Etkisi”  konulu tebliğlerini sundu.

 

 

İlk oturuma ilişkin soru-cevap kısmı ve yemek arasından sonra gerçekleştirilen ve başkanlığını TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca’nın üstlendiği ikinci oturumda ise, Ankara Üniversitesinden Doç. Dr. Emel Hanağası “Konkordatoda Verilebilecek Tedbirler”, TOBB ETÜ’den Doç Dr. Kudret Arslan “Konkordato Mühletinin Etkileri” ve son olarak Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz “Konkordatonun Tasdiki ve Hükümleri” başlıklı sunuşlarını gerçekleştirdi.

 

Sempozyum, yoğun geçen bir soru-cevap kısmının ardından sona erdi.