HABERİ PAYLAŞIN

Mayıs 2020 tarihinde açıklanan Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Yazılı Sınav Sonuçları listesinde TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünün Lisans ve Lisansüstü programlarından beş öğrencimizi ve mezunumuzu görmekten gurur duyduk. Kendilerini yazılı sınavda gösterdikleri başarıdan ötürü yürekten kutlarız.

Her sene Siyaset Bilimi ve/veya Uluslararası İlişkiler bölümlerinin lisans programlarına on binden fazla (Açık Öğretim dahil) kontenjan ayrıldığı ve her yıl Dışişleri Bakanlığı’na altmış civarında meslek memurunun kabul edilerek diplomasi kariyerine başladıkları düşünüldüğünde öğrenci ve mezunlarımızın sınavın ilk etabında gösterdiği başarının ne kadar önemli olduğu anlaşılacaktır.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümümüzün mezunları, Dışişleri bürokrasisinin yanı sıra diğer bakanlıklarda, uluslararası örgütlerde, sivil toplum kuruluşlarında ve yerel yönetimlerin dış ilişkiler departmanlarında kariyer yapmaktadır. Mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora eğitimi ile akademik hayatlarına yurt içinde ve yurt dışında seçkin üniversitelerde devam eden öğrencilerimizin de sayısı her yıl artmaktadır. Mezunlarımız arasında özel sektörde çalışan veya girişimci olan öğrencilerimiz de bulunmaktadır.

Bölüm olarak gayemiz öğrencilerimizi hedefledikleri farklı kariyerlere en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’na meslek memuru veya idari memur olarak girerek diplomatik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz için 2018’den bu yana her yıl bölümümüzün öğretim üyeleri ve yine üniversite kadromuzda bulunan emekli büyükelçilerimizin kıymetli desteği ile gönüllülük esasına dayanan Dışişleri Bakanlığı sınavına hazırlık kursları düzenlemekteyiz.

Mezunlarımızın Bakanlığın yazılı sınavındaki başarısı kuşkusuz her şeyden önce kendi azim ve emeklerinin bir sonucudur. Bu başarıyı aynı zamanda bölümümüzün sunduğu çok yönlü akademik müfredat ve yoğun müfredat-dışı akademik ve sosyal faaliyetlerin de bir meyvesi olarak telakki ediyoruz.  Bu vesileyle Dışişleri Bakanlığı sınavlarına hazırlık kursumuza değerli katkıları için Büyükelçi (E) Sayın Bozkurt Aran’a şükranlarımızı sunuyor, diplomasi mesleğinin en üst seviyesine ulaşmış bir kişi olarak diplomatik kariyeri hedefleyen öğrencilerimize verdiği büyük destek için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi gerek lisans ve yüksek lisans müfredatlarındaki kapsamlı dersler gerek sınava hazırlık kursunda verdikleri akademik seminerlerle destekleyen bölümümüzün kıymetli öğretim üyelerine de teşekkürü bir borç biliriz.