HABERİ PAYLAŞIN

Geçtiğimiz Aralık ayında doktora savunmasını başarıyla gerçekleştirerek mezun olan TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği Doktora Programı ilk öğrencilerinden Dr. Sevde Altuntaş, dünyanın en prestijli tıp fakültelerinden biri olan Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı Brigham and Women`s Hospital’da doktoralı araştırmacı olarak çalışmaya başladı.

 

Yüksek lisans ve doktora öğrenimini TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Büyükserin danışmanlığında tamamlayan Dr. Sevde Altuntaş bu süreçte doku mühendisliği, biyomalzemeler, nanotıp ve nanobiyosensörler üzerine çalışarak SCI kapsamında 6 bilimsel makaleye katkı sağladı. Dr. Altuntaş ayrıca, uluslararası kongrelerde 20’ye yakın sunum yaptı ve doktorası esnasında Tübitak 2214-A Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu kazanarak 1 yıl süreyle Northeastern Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde deri doku mühendisliği üzerine çalışmalar yürüttü.

Halen Harvard Tıp Fakültesi Brigham and Women’s Hospital Nefroloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Dario Lemos’un grubunda, indüklenmiş insan pluripotent kök hücreleri (ihPS) kullanılarak renal organoidlerin sentezlenmesi ve vaskülarizasyonu konularında araştırmalar yapmakta olan Dr. Sevde Altuntaş’ı tebrik ediyor, üstün akademik başarılarının devamını diliyoruz.