HABERİ PAYLAŞIN

18 Ocak 2022 tarihinde TOBB ETÜ’yü ziyaret eden Musul Üniversitesi heyeti ile işbirliği imkânlarının görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya Musul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kossay k. Al-Ahmady, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Dışişleri Bakanlığı Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığından Nurhan Taşkın, TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haldun Yalçınkaya ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gülriz Şen ile Dış İlişkiler Müdürlüğü personeli katıldı.

 

Prof. Dr. Yalçınkaya’nın TOBB ETÜ’yü tanıtan sunumu ile başlayan toplantıda Musul Üniversitesi’ne lisans ve lisansüstü programlar, Ortak Eğitim Modeli ve TOBB ETÜ’deki araştırma altyapısı ile ilgili bilgi verildi.

Musul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Al-Ahmady, üniversitelerinin Irak’taki ikinci en büyük üniversite olduğunu belirterek Türkiye ile ilişki ve işbirliğini geliştirmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Musul halkının Türkiye’ye duyduğu sevgi ve yakınlığın yanı sıra Türkiye’nin gelişmişlik düzeyinin de işbirliği için önemli bir neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Al-Ahmady, bu işbirliğinin öğrenci ve akademisyen düzeyinde kurulabileceğini kaydetti.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Sarınay ise Musul Üniversitesi’ne işbirliği düşünceleri için teşekkür ederek, Türkiye’nin Irak ile tüm alanlarda işbirliğine önem veren bir ülke olduğunu belirtti. Türk iş dünyasının üniversitesi olarak TOBB ETÜ’nün de her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sarınay, ortak eğitim, öğrenci değişimi ve akademik çalışmaların öncelik verilebilecek işbirliği alanları olduğunu belirtti.

Toplantıda iki üniversitenin de önem verdiği alanlar olan enerji ve çevre konularında ortak araştırmaların yürütülebileceği değerlendirilirken, TOBB ETÜ Hidro hakkında bilgi verildi.