HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Edebi Düşünceler Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği öğrenci konferansları serisinin dördüncüsü “Once Upon a Time: The Literary, Cultural, Social and Psychological Significance of Fairy Tales” başlığıyla 25 Mart 2022 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine akademik çalışmalarını sunmaları için zemin hazırlamayı hedefleyen konferansa, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımı oldukça yoğundu. Konferansın açılış konuşmasını Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Merve Sarı Tüzün “Once There Was, One Day There Will Be: The Past and the Present of the British Fairy Tale” başlıklı sunumuyla yaptı.

Konferans boyunca TOBB ETÜ, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Eötvös Loránd Universitesi’nden katılımcılar masallar üzerine yaptıkları akademik çalışmalarını sundular.  Dünya masallarını farklı açılardan inceleyen sunumlar, masalların büyülü dünyasının ardındaki tarihi, kültürel, psikolojik ve sosyolojik gerçekleri ortaya koydu.

Konferans İngiliz Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bal’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.