Bu yıl 16. sı düzenlenen Avrupa Psikoloji Kongresi, 2-5 Temmuz 2019’da Moskova’da gerçekleşti. Bölümümüz Araştırma Görevlisi Gizem Serin danışmanlığında 3. Sınıf öğrencilerimiz Tolga Bükrük, Aygen Beste Öziç ve Ece Özkaya tarafından yürütülen “trafikteki ruh hali ve iş performansı arasındaki ilişki” konulu çalışma bu kongreye sözlü bildiri olarak kabul aldı.

Aygen Beste Öziç de arkadaşları adına, “Does the Mood at the Traffic Has an Effect on Job Performance?” adlı sözlü bildiri sunumunu gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin Araştırma Görevlimiz Gizem Serin danışmanlığında yaptıkları bu çalışma kongreye kabul almış sayılı araştırmalardan oldu.

Toplanan verilerin analiziyle, iş yerine giderken trafikteki ruh hali, anksiyete ve depresyon ile iş performansının ilişkili olduğu bulundu. Özellikle depresif semptomların görev performansıyla, anksiyete semptomlarının da amaca zararlı davranışlarla yakından ilişkili çıkması dikkat çeken bulgulardan oldu.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.