HABERİ PAYLAŞIN

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması düzenlenmektedir. İlki 2013 yılında düzenlenen yarışmaların bu yıl dördüncüsü yapılmaktadır.

Üniversite öğrencilerini; ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmalara 2016 yılında 508 adet proje başvurusu alınmıştır. Üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan bu projeler arasından ön inceleme ve değerlendirmeden geçen 135 proje; 22-24 Ekim 2016 tarihleri arasında TOBB ETÜ Sosyal Tesislerinde yapılacak Final Sergisinde dereceye girmek için yarışacaktır.

Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinden öğrencilerimizin de yarıştığı Final Sergisinde; bir anlamda görücüye çıkacak projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından değerlendirilecektir. TÜBİTAK Başkanlık Binasında bulunan Feza Gürsey Konferans Salonunda 25 Ekim 2016 günü yapılacak ödül töreninde derece alan projeler açıklanacaktır. Dereceye giren proje sahibi öğrenciler ve danışmanları TÜBİTAK tarafından ödüllendirilecekler.

2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması

Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün ve süreç geliştirme alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedeflenmektedir. Finale geçen projeler için tıklayınız. 

2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

Bu yarışmada, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilme yeteneklerini geliştirmek, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirlerini desteklemek ve genç beyinlerin araştırma kültürüne sahip olmalarını sağlamak amaçlanıyor. Yarışmaya bu yıl son yıllarda popülerlik kazanan Bilim Merkezlerinde sergilenen ünitelerin, yerli kaynaklarla üretilmesini teşvik etmek amacıyla Bilim Merkezi Sergi Ünitesi kategorisi eklenmiştir. Finale geçen projeler için tıklayınız. 

2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında amaç, yaşadığımız bilişim çağında lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek ülkemizin bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmektir. Finale geçen projeler için tıklayınız.