HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencisi ve SDSN-Youth Türkiye SDG Koordinatörü Buket Altınçelep, bu yıl beşincisi düzenlenen Vatikan Gençlik Sempozyumu'nda SDSN-Youth Türkiye delegelerinden biri olarak yer aldı.

Pontifical Academy of Sciences ve SDSN-Youth tarafından düzenlenen Vatikan Gençlik Sempozyumu (Vatican Youth Symposium) 30-31 Ekim 2018 tarihlerinde Vatikan şehrinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencimiz ve SDSN-Youth Türkiye SDG (Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri) Koordinatörü Buket Altınçelep, Boğaziçi Üniversitesi’nden SDSN-Youth Türkiye Network Koordinatörü Emin Toygar Akay ile birlikte SDSN-Youth Türkiye delegeleri olarak katıldı.

İki gün süren sempozyum süresince gençler, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 2030 Gündemi için ulusal ve bölgesel düzeylerde çözümler uygulamaya yönelik işbirliği yaparak Sürdürülebilir Kalkınma için bilgi alışverişinde bulundu. Bu kapsamda, Üniversitemizde aktif faaliyet gösteren ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik yürüttüğü değerli çalışmalar ile öne çıkan SDSN-Academy Topluluğu da takdir topladı. Temsilcimiz Buket Altınçelep’e, SDSN-Youth bünyesinde kurulan ilk öncü topluluk olarak 83 ülkede ‘’Örnek Çalışma (Case Study)’’ seçilen TOBB ETÜ SDSN-Academy’deki çabaları ve Emin Toygar Akay ile birlikte SDSN-Youth’daki azimli çalışmaları için teşekkür edildi. Öğrencimiz ayrıca SDSN-Youth’da ‘’Proje Sorumlusu’’ olarak çekirdek ekibe dahil oldu.

Sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesi için küresel gençlik hareketlerini güçlendiren ve farklı disiplinlerden gençleri bir araya getiren Vatikan Gençlik Sempozyumu’na, dünyanın dört bir yanından sivil toplum liderleri, inanç toplulukları, işletmeciler, akademisyenler, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) savunucu üyeleri ve genç liderler temsilci olarak katılıyor. Geleceğin liderleri olan gençlere, dünyamızın karşı karşıya olduğu en büyük zorluklara çözüm üretmeleri için hem alanında yetkin, uzman kişilerle hem de birbirleriyle ortak bir çalışma fırsatı yaratmayı amaçlayan sempozyumun ana konularını insan hakları savunuculuğu, liderlik, girişimcilik ve ahlaki değerler oluşturuyor.

 

SDSN-Youth öğrenci toplulukları ve SDSN-Academy'nin fonksiyonu hakkında daha fazla bilgi için SDSN Youth Proje Lideri Yi Jun Mock’un sempozyumdaki sunumunu buradan izleyebilirsiniz.

Buket Altınçelep’in sempozyumdaki konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz. (dk. 51-53)

Vatican Youth Symposium hakkında daha fazla bilgi