HABERİ PAYLAŞIN

Akademik çalışmalarına TOBB ETÜ Teorik Bilgisayar Bilimleri Laboratuvarı'nda lisans öğrenimi sırasında başlayan öğrencimiz Utku Umur AÇIKALIN, bu laboratuvarda elde etmiş olduğu  tecrübe ve bağlantılar sayesinde akademik kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. Lisans öğrenimi sırasında 1 uluslararası bildiri ve yine TOBB ETÜ’de devam ettiği yüksek lisans öğrenimi sırasında 3 bildiri ve 1 dergi yayını bulunan Utku'nun kabul edilmiş 2 dergi yayını da basım aşamasında.

Bu çalışmalarına ek olarak Harvard, Southern California ve Amsterdam üniversitelerinden araştırmacılarla ortak yapmış olduğu çalışma finans ve ekonomi alanındaki en önemli konferans ve çalıştaylardan NBER Big Data and High-Performance Computing for Financial Economics ve NBER Innovation çalıştaylarında, American Economics Association Meetings ve European Finance Association Meetinglerinde, Harvard Business School ve Columbia Üniversitesi dahil olmak üzere 15’in üzerinde dünyanın en seçkin finans bölümlerinde sunuldu.

Doktora çalışmaları için Amerika’da hem işletme fakültelerinde bulunan operasyon yönetimi hem de mühendislik fakültelerinde bulunan bilgisayar bilimleri doktora programlarına başvurdu. Öğrencimiz her iki alanda da Amerika’da alanlarında en iyi beş okuldan sayılan Northwestern Kellogg işletme fakültesi ve Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri doktora programlarından tam burslu kabul aldı ve akademik kariyerine Cornell Üniversitesinde bilgisayar bilimleri alanında devam etmeyi tercih etti.

Öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.