HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ’lüler, 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında beşincisi düzenlenen Rusça Olimpiyatlarından derece ile döndü. Bölümümüz öğrencilerinden Cenk Göktürk B-2 düzeyinde Ankara ikincisi olurken, finale A-1 seviyesinde Ankara birincisi olarak katılan Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencimiz Muhammed Gürkan Gür Türkiye genelinden rakiplerini de geride bırakarak A-1 seviyesinde Rusça Olimpiyatları birincisi; finale A-2 düzeyinde Ankara ikincisi unvanıyla katılan Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencimiz İrem Selin Tavazar konuşma kategorisinde birinci ve yarışma genelinde dördüncü oldu. Uluslararası Girişimcilik Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Ebrar Kapdan da A-2 düzeyinde Ankara ikincisi olarak finalde yarıştı.

 

Rus Dünyası Vakfı’nın desteği ile Slav Dilleri Eğitimcileri ve Tercümanlar Derneği tarafından gerçekleştirilen Rusça Olimpiyatlarına Türkiye genelindeki 28 ilden 3 bini aşkın kişi katıldı ve bunların arasından 100’ü finale kaldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmada, katılımcıları üniversitelerin Rus dili bölüm başkanları değerlendirdi.

Rusça öğrenen lise, kolej ve üniversite öğrencileri dil bilgisi, okuma, yazma, dinleme ve konuşma olmak üzere 5 bölümden oluşan yeterlilik testinden geçti. Finalistler, Rusça bilgilerini dil ve edebiyat kategorisinde ayrı ayrı gösterdi. Genç katılımcılar Rusça düzeyini belirlemek için sözlü bir mülakattan geçirildi ve bu yıl 200. doğum yılı kutlanan Rus ozan Puşkin'in şiirlerini okudu.

Halkların Rusya Dostluk Üniversitesi (RUDN) olimpiyatları düzenlemede aktif rol alırken, Rusya Federasyonu Başkanlığına bağlı Rusya Ulusal Ekonomi Akademisi (RANEPA) temsilcileri de olimpiyat finallerinde yer aldı. Rossotrudniçestvo Temsilciliği ana ödülü olarak Türkiye geneli Rusça Olimpiyatında ilk sırada yer alanlara, Rusya Federasyonu hükümetinin burs programı çerçevesinde Rus üniversitelerinde eğitim imkanı verilecek.

 

TOBB ETÜ’de Rusça eğitimine büyük önem veriliyor

TOBB ETÜ’de, Uluslararası Girişimcilik Bölümünün ana programlarından biri olarak bölüm öğrencilerine Rusça öğretilmesinin yanı sıra dileyen öğrenciler sunulan 8 dilden biri olan Rusça’yı zorunlu ikinci yabancı dil olarak seçip öğrenebiliyor.