HABERİ PAYLAŞIN

Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Ahmet Eren Boyacı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜSİDAM tarafından düzenlenen “81 İlde 81 Siber Kahraman” eğitimini başarıyla tamamlayarak, program kapsamında hazırladığı siber güvenlik projesi Malware.Studio ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TÜSİDAM tarafından organize edilen ve 1 yıl süren 164 saatlik yoğun bir eğitim, sınav ve proje çalışmasından oluşan “81 İlde 81 Siber Kahraman” programına 4000’in üzerinde başvuru oldu. Ön eleme ve mülakat gibi aşamaları geçen 150 kişi programa kabul edilirken, 68 kişi uluslararası geçerliliğe sahip sertifika ile programı tamamladı.

Eğitim kapsamında her katılımcı özgün bir siber güvenlik projesi hazırladı. 2021 yılının Temmuz ayında sunduğu proje, değerlendirme sürecinin ardından birinci olarak seçilen Ahmet Eren Boyacı’ya 16 Şubat 2022 tarihinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç tarafından ödülü takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malware.Studio ile bulut tabanlı,  özgün, antivirüs sistemlerine yakalanmayan, platform bağımsız zararlı yazılımlar üretilebiliyor. Bu sayede devlet destekli saldırgan gruplar (APT) tarafından yapılabilecek saldırılara yönelik tedbir amaçlı simüle saldırılar gerçekleştirilerek ülke ve şirket bazında alınması gereken siber güvenlik tedbirleri belirlenebiliyor ve gerçek saldırılara daha hazır duruma geliniyor.

TOBB ETÜ Siber Güvenlik Topluluğunun başkanlığını da yapan Ahmet Eren Boyacı, bireysel olarak da siber güvenlik kariyerini geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ettiğini, yaz döneminde başarıyla tamamlayarak sertifika aldığı Türk Telekom tarafından düzenlenen Siber Kamp 2021 gibi birçok eğitim ve etkinliğe katıldığını belirtti. Boyacı, çalışmalarına imkân sağlayan ve onu başarıya götüren en önemli faktörün TOBB ETÜ’nün eğitim modeli olduğunu söyleyerek Ortak Eğitim kapsamında çalıştığı Baykar Savunma bünyesinde yürütülen Akıncı TİHA Projesinde yer almanın kendisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Bölüm öğretim üyelerinin bilgi, birikim ve desteklerinin çok değerli olduğunu belirten Ahmet Eren Boyacı, Prof. Dr. Oğuz Ergin ve Prof Dr. Ali Aydın Selçuk başta olmak üzere tüm hocalarına ve TOBB ETÜ ailesine teşekkür etti.