HABERİ PAYLAŞIN

“1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2021 yılı 1. Döneminde TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığına sunulan 2497 proje önerisinden 2233’ü bilimsel değerlendirmeye alınmış ve yapılan değerlendirme sonucunda 247 proje önerisinin desteklenmesine karar verilmiştir.

Bununla birlikte, “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı”nın “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında sunulan 281 proje önerisinden 240’ı bilimsel değerlendirmeye alınmış ve yapılan değerlendirme sonucunda 47 proje önerisinin desteklenmesine karar verilmiştir.

Bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Münire Özlem ÇEVİK’in yürütücülüğünü üstleneceği “Meyve Sineği Drosophila Melanogaster'da Güdümlü Davranışların Sebatlılık/Esneklik Dengesinin Dopaminerjik Modülasyonu” başlıklı proje ile Dr. Öğr. Üyesi Didem KADIHASANOĞLU’nun yürütücülüğünü üstleneceği “Yaklaşma Hızının Görsel Kontrolünde Algısal Kısıtların Göreve, Taşıt Dinamiklerine ve Çevresel Koşullara Bağlı Değişiminin İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 2021 yılı 1. Döneminde desteklenen projeler arasında yer almıştır.

Öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ayşe Nuray KARANCI’nın yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi Gözde İKİZER’in araştırmacı olarak yer alacağı “Depremlere Karşı Psikososyal Dayanıklılık: İstanbul İlinde Hazırlıklı Olmayı Artırmaya Yönelik Bir Müdahale Çalışması” başlıklı proje ise TÜBİTAK 1001 “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.