TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Murat Özbayoğlu’nun “Financial time series forecasting with deep learning: A systematic literature review: 2005–2019 ” başlıklı çalışması okuyucuların oylarıyla Applied Soft Computing (Q1 - Etki Faktörü: 8.3) dergisinde 2022 yılının en iyi makale ödülünü kazandı.

Doç. Dr. Özbayoğlu'nun yanı sıra TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi Ömer Berat Sezer ve Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi Mehmet Uğur Güdelek'in katkı sağladığı çalışmada, finansal zaman serileri üzerinde derin öğrenme tabanlı yapılan bilimsel çalışmaların incelendiği bir tarama gerçekleştirildi. Söz konusu çalışma, dergide son 90 günlük periyotta en çok indirilen makale ve son üç yılda en çok atıf alan ikinci makale olma özelliklerini de taşıyor.

Dergi ve verilen ödül ile ilgili bilgilere buradan, makale hakkında daha fazla bilgiye ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz.