HABERİ PAYLAŞIN

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Mehmet Ünlü’nün doktora öğrencisi Dr. Muhammed Abdullah Unutmaz, dünyanın en büyük mesleki örgütü olan IEEE’nin Türkiye şubesi tarafından bütün Türkiye’den elektronik mühendisliği alanında yapılan tezlerin yarıştığı bir ortamda yılın doktora tezi ödülüne layık görüldü.

23.12.2023’te Özyeğin Üniversitesi’nde yapılan ödül töreninde Dr. Unutmaz’ın doktora sonrası çalışmaları için ABD’de The National Institute of Standards and Technology’de (NIST) doktora sonrası çalışmalar yapıyor olması sebebiyle Dr. Unutmaz adına tez danışmanı olarak Prof. Ünlü aldı.

Dr. Unutmaz Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde gerçekleştirmiş olduğu tez çalışmasında, literatürde ilk defa olarak, terahertz frekanslarında yüzey plazmon polariton dalga kılavuzlarının kuramsal modellemesi üzerine kapsamlı bir çalışma yaptı. Aynı zamanda bu çalışma, terahertz frekanslarında çalışan en yüksek derece/dB verimlilik oranına sahip gecikme hattı ve düzlemsel faz kaydırıcılar konusunda literatür rekorlarını elinde tutmaktadır. Tez kapsamında geliştirilen terahertz devrelerin tamamı da yerli olarak üretilmiştir.

Dr. Unutmaz bu doktora tezi ile, bir tanesi editör tarafından seçilmiş olan toplam 7 makale (1 Sci Rep, 2 JLT, 1 IEEE TAP, 1 IEEE Trans THz, 1 JOSA B, 1 Elec. Lett.), 3 tanesi davetli konuşma olmak üzere çok sayıda konferans yayını ve 2 patent başvurusu ile sonuçlandı. 3 makalenin ise değerlendirme süreci devam etmektedir.

Öğretim üyemizi ve öğrencisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Konuyla ilgili haber için: https://www.ieee.org.tr/ieee-turkiye-odul-toreni-ozyegin-universitesinde-yapildi/