HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerimizden Buket Altınçelep, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 40. Oturumunda sivil toplum konuşmacısı olarak yer aldı. “Gençlik, Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü'' konulu konuşmasını yapmak üzere Cenevre’de bulunan Altınçelep, burada Dışişleri Bakanımız, Büyükelçimiz ve diplomatlarımızla da bir araya gelme fırsatı buldu.

Buket Altınçelep, 27 Şubat 2019 tarihinde BM İnsan Hakları Konseyi'nin 40. Oturumunda yaptığı konuşmada insan hakları ve çevrenin korunmasının önemine değinerek, iklim değişikliğinin insanlık ve gelecek adına büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Genç neslin bu tehdidi ortadan kaldırma şansına sahip son nesil olduğunu söyleyen Altınçelep, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmanın, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin uygulanabilirliğini sağlamak açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Altınçelep ayrıca, demokrasinin korunması için yalnızca yasal düzenlemelerin yeterli olmadığının, demokratik değerlerin sivil toplumda yerleşik hale gelmesi gerektiğinin de altını çizerek bu değerlerin kağıt üzerinde kalmayıp uygulanır durumda olmasına duyulan ihtiyacı dile getirdi. Gençlerin, sahip oldukları haklardan haberdar olmasının bir zorunluluk olduğunu söylediği konuşmasında, bu hakları ciddiye almanın toplumda dönüştürücü bir değişimin önünü açacağına; bu değişim içinse, insan hakları ve temel özgürlüklere duyulan saygıyı güçlendirecek en önemli araç olarak eğitimin önemine vurgu yaptı.

 

 

Cenevre’de bulunduğu sürede Türkiye Cumhuriyeti Cenevre Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğini ziyaret etme imkanı bulan Buket Altınçelep’i burada Büyükelçimiz Sayın Sadık Arslan ve Türk delegasyonu ağırladı. Altınçelep diplomatlarımız Erdal Onat ve Beliz Celasin Rende ile de bir araya geldi.

 

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde 25 Şubat 2019’da başlayan ve açılış oturumundaki "yüksek seviyeli" bölümde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Konseye hitap ettiği Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 40. Oturumunda dünyanın farklı bölgelerindeki insan hakları konuları 22 Mart 2019 tarihine kadar masaya yatırılmaya devam edecek.

BM İnsan Hakları Konseyi gibi üst düzey bir uluslararası platformda yer alarak bizi gururlandıran öğrencimiz Buket Altınçelep’i kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

 

Buket Altınçelep’in konuşmasının tamamını buradan izleyebilirsiniz.