HABERİ PAYLAŞIN

ROTAFEST Spora Erişilebilirlik Festivali, 8 Temmuz 2023 tarihinde başarılı bir şekilde Üniversitemizde gerçekleşti.

Farklı gelişim gösteren bireylerin spor yapma fırsatlarına erişimini artırmayı amaçlayan bu özel etkinliği Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Güldem Ökem liderliğinde ROTA ETÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Çalışmalar Öğrenci Topluluğu gerçekleştirdi.

Festivalde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Erişilebilir Engelsiz TOBB ETÜ Birimi Öğretim Üyeleri’ni temsilen Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Aktan Acar ile Üniversitenin idari birimlerinden temsilciler ile TOBB ETÜ Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Harun Sakınan yer aldılar. TOBB ETÜ Öğrenci topluluklarından Badminton, Erkek Voleybol, Eşli Danslar, Kız Voleybol ve Satranç Toplulukları ile TOBB ETÜ Öğrenci Girişimi Teraryum da ROTAFEST’e destek verdi.

Festival açılışında konuşan Rektörümüz Prof.Dr.Yusuf Sarınay “engellerin erişilebilirlik önündeki engellerden ibaret olduğuna inandığını, farklı gelişim gösteren bireylerin spor yapma fırsatlarına erişimini artırmak için bu festivali düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını vurgulayarak, bu etkinlik ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin her alanda erişilebilirlikte farkındalık yaratmada öncülük etmeye devam edeceğinin” altını çizdi.

TOBB ETÜ kampüsü Sosyal Tesislerde Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası'nın muhteşem açılış konseriyle başlayan festivalde, BOTAŞ SPOR Gençler Kız Basketbol ve Dünya Görme Engelliler Judo Şampiyonu Milli Sporcu Döndü Yeşilyurt, Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonu Kadir Kılıç ve Para Atletizm Dünya Gençler Şampiyonu Havva Elmalı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik boyunca farklı gelişim gösteren bireyler ROTA ETÜ ve TOBB ETÜ öğrenci topluluklarından gönüllülerin rehberliğinde dart, okçuluk, atletizm, voleybol, satranç, dans ve tekvando sporlarını deneyimlediler. Katılımcılar ayrıca farklı gelişim gösteren yeteneklerin el sanatlarına ilişkin stantları ziyaret ettiler.

ROTAFEST’e katılan 200'den fazla katılımcı arasında Avrupa El Ele Engellilere ve Yaşlılara Yardım Vakfı, Serebral Palsili Çocuklar Derneği, BOTAŞ SPOR Kulübü, Sesli Betimleme Derneği ve Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası yer aldı.

ROTA ETÜ Spora Erişilebilirlik Festivali, farklı gelişim gösteren bireylerin spora kolay, keyifli ve birliktelik içindeki erişimine, birbirleriyle bağlantı kurmalarına ve motivasyonlarını artırmalarına olanak sağladığı için büyük bir başarıya ulaştı. Festival, erişilebilirlik hakkındaki toplu sorumluluğumuzu vurgulayarak farkındalık yaratma amacını başarıyla yerine getirdi.