TOBB ETÜ, TSE’den ‘Küresel Salgına Karşı Güvenli Kampüs Belgesi’ni Alan İlk Üniversite Oldu

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından “Küresel Salgın Bağlamında GÜVENLİ KAMPÜS BELGESİ” verilen ilk üniversite oldu.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf SARINAY, ‘Güvenli Kampüs Belgesi’ni TSE Başkanı Prof. Dr. Adem ŞAHİN’in elinden aldı. Belge, küresel salgın bağlamında TOBB ETÜ’nün gerekli sağlık ve temizlik şartlarını yerine getirdiğini gösteriyor.

Geçen yıl Ekim ayında YÖK ve TSE arasında Kovid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumları yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek için bir işbirliği protokolü imzalanmış ve "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu" hazırlanmıştı. TOBB ETÜ, bu kılavuza tam uyum sağlayarak Güvenli Kampüs Belgesi’ni almaya hak kazandı.