HABERİ PAYLAŞIN

Psikolojik Bakış Topluluğu tarafından düzenlenen 1. TOBB ETÜ Psikoloji Günü 23 Şubat 2019 Cumartesi günü 500 kişilik bir katılımla gerçekleşti. Psikoloji günü kapsamında çeşitli üniversitelerden alanında uzman hocalarımızın sunumları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

TOBB ETÜ 1. Psikoloji Günü; Türk Psikologlar Derneği Kurucu Üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem’in ‘’Hem Kadına Hem Kadından’’ başlıklı konuşması ile başladı. Çocukluktan yetişkinliğe şiddetin kadınlar üzerindeki etkisinden bahseden Prof. Dr. Öktem’in ardından, ikinci oturumda Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman ‘’Toplumsal Şiddetin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Üzerine Etkileri’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Danışman, şiddet içeren çatışma ortamlarından barış ortamına geçiş sürecinde toplumun yeniden yapılandırılmasında çocuklara odaklanan çalışmaların yürütülmesinin öneminden bahsetti.

Doç. Dr. Aslı Göncü Köse’nin ‘’İş Yerinde Psikolojik ve Cinsel Taciz: Akademi ve Uygulamada Bildiklerimiz ve Bil(e)mediklerimiz’’  başlıklı konuşmasıyla devam eden 3. oturumda ise iş dünyasındaki şiddetin boyutları ele alındı. 4.oturumda Prof. Dr. Orhan Aydın, ‘’Ekranda İzlenen Şiddet Saldırgan Davranışları Artırır mı?’’ başlıklı konuşmasıyla aslında hepimizin ‘’Evet!’’ cevabını vereceği bu soruya farklı bir bakış açısıyla yaklaşarak ekranda izlenen şiddetin saldırgan davranışları artırmayacağı, artırması için farklı sebeplerin de gerektiği üzerinde durdu. 6.oturumda Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Yeniçeri Kökdemir ‘’Evrensel Tehdit: Terörizm’’ başlıklı konuşmasında terörizmin bir şiddet türü olduğundan ve topluma etkilerinden bahsederken, Uzm. Biyolog Kaan Kerman ‘’Doğada Saldırganlık: Karşılaştırmalı Bir Bakış Açısı’’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirerek doğada bizimle yer alan canlıların da saldırganlık davranışları gösterdiklerini ifade etti.

Bu sene ilki gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören ‘’Şiddete Bakış’’ temalı 1.Psikoloji Gününü düzenleyen Psikolojik Bakış Topluluğu’na, verdikleri bilgiler için değerli hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.