HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Tarih ve Felsefe Topluluğu 18 Kasım 2018 tarihinde Çorum’a bir gezi düzenledi. Eskiçağa ait eserlerin bulunduğu bölge ve müzelerin ziyaret edildiği gezide öğrencilerimize eskiçağ tarihi uzmanı Prof. Dr. İrfan Albayrak eşlik ederek gezilen yerlere ilişkin bilgi verdi.

Boğazkale'deki Hattuşaş Antik Kenti kalıntıları, Yazılıkaya Açıkhava Tapınağı ve Boğazkale Müzesine gerçekleştirilen ziyaretler ile başlayan gezi kapsamında, Alaca ilçesinde bulunan Alacahöyük Antik Kenti ve Alacahöyük Müzesi de gezildi. Ardından Çorum şehir merkezinde bulunan ve Hattuşaş ile Alacahöyük antik kentlerindeki kazılardan çıkarılan antik eserlerin yer aldığı Çorum Müzesi ziyaret edildi.

Öğrenciler tarafından ilgi gören ve yüksek katılımın olduğu gezi boyunca öğrenciler, Anadolu coğrafyasında yerleşen uygarlıklar olan Hititler başta olmak üzere Roma ve Yunan uygarlıklarına ait birçok tarihi eseri yerinde görme fırsatı buldu. Prof. Dr. İrfan Albayrak'ın öğrencilerin sorularına verdiği cevaplar, bölge hakkında öğrencilerin gözlemlerini teorik bilgilerle pekiştirdi.