HABERİ PAYLAŞIN

17. UİÖB kapsamında, Dr. Şaha Aslan, Sinan Savaş, Bahtiyar Posta, Büşra Ümütlü, Merve Özlek ve Gülşah Şenocak ile “+1|Senden daha....” Atölyesi, 28 Nisan 2019 Pazar günü TOBB ETÜ Teknoloji Merkezinde gerçekleşti.

Bu vesile ile 17. Ulusal İç Mimarlık Öğrencileri Buluşması, İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nı (İZEV) programının kalbine yerleştirerek Türkiye’nin her yerinden gelen iç mimarlık öğrencileriyle yeni nesil sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilmesine ve katılımcıların bu konuda sahip olduğu duyarlılığın pekiştirilmesine olanak sağladı.

 

UIOB kapsamında ilk olarak 27 Nisan Cumartesi günü İZEV’in ‘Sanat ve Biz’ ile ‘Hayvanlar ve Biz’ sergileri açıldı. Teknoloji Merkezinde kurulan sergi, bütün öğrencilerimiz ve sanatseverlerle üniversitemiz bünyesinde buluştu.

 

Farkındalığın toplum tarafından kazanılabilmesine destek olabilmek amacıyla Yeni Nesil Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak kabul edilebilecek Çalıştay, +1 ‘e vurgu yapacak şekilde, [Senden daha …] teması üzerine geliştirildi ve İZEV’in 2019 yılı etkinliklerinde kullandığı #hayatbirdenizbizdesizdeniz sloganına referans verecek şekilde, “TASARIM bir deniz, BİZ de sizdeniz!..” olarak adlandırıldı.

 

Çalıştay, ana program içerisinde bir İZEV gönüllüsü tarafından DS ve İZEV hakkında bilgilendiren bir konuşmanın ardından başladı. Atölye kapsamında, her biri birbirinin aynı olan tek tip bir oturma elemanı, 20 gruba ayrılmış katılımcı gençler tarafından, eksiltilip – arttırılarak, kullanım işlevi ile değil, sembolik işleviyle ön plana çıkan heykelsi tasarımlara dönüştürüldü.

 

Çıkan işler StüdyoRino|Emre Dörter, Cansu Ayduran ve Yeşim Suülker ile “Set Tasarımı ve Fotoğraf” Atölyesi tarafından kaydedildi.