TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Parazitoloji Çalışma Grubu ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı, Ulusal Parazitoloji Referans Laboratuvarı işbirliğinde 22-24 Aralık 2023 tarihlerinde Tıbbi Entomoloji Kursu gerçekleştirilmiştir. İnsan sağlığında önemli eklembacaklıların tanımı, ayırımı, biyolojisi, kliniği, bulaştırdıkları hastalıklar ve korunma yöntemleri hakkında teorik ve pratik bilgilerin paylaşımını amaçlayan eğitimde Prof. Dr. Kosta Y. MUMCUOĞLU, Prof. Dr. Ayşegül TAYLAN ÖZKAN eğitimci olarak görev almışlardır. TOBB-ETÜ Morfoloji Binası, Temel Tıp Laboratuvarlarında uygulamalı olarak yürütülen eğitim programında teorik bilgilerin yanı sıra hazır preparatlardan demonstrasyonu ve bazı eklembacaklıların canlı örneklerini yakından inceleme imkânı ile eklembacaklıların uzun süreli muhafazasına yönelik bilgiler paylaşılmıştır. Eğitim öncesi ve sonrasında yapılan değerlendirmelerde katılımcıların bilgi düzeyinde üç kat artış belirlenmiş ve memnuniyetin %95 üzerinde olduğu tespit edilmiştir.