TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği, Avrupa’nın bilişim alanında önde gelen,Zürih merkezli,akademi ve araştırma topluluğu Informatics Europe’a üye oldu.

Informatics Europe’a Türkiye’den üyeliği olan ilk ve tek bölüm TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği’dir.

Informatics Europe, Avrupa ve komşu ülkelerinde, bilişim alanındaki akademi ve araştırma topluluğunu temsil eder. Farklı ülkelerdeki üniversitelerin bölümlerini ve araştırma laboratuvarlarını bir araya getirerek, Avrupa’da bilişim alanında kaliteli araştırma, eğitim ve bilgi transferini güçlü bir ortak birlik yaratarak ilerletmeyi, şekillendirmeyi ve canlandırmayı hedeflemektedir.

Merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde olan Informatics Europe, kar amacı gütmeyen bir üyelik birliğidir.

Topluluğun temel misyonu bilişim alanında araştırma, eğitim ve bilgi transferini teşvik etmektir.

Topluluk, Avrupa’da 30’a yakın ülkede 120’den fazla üniversite bölümünü ve araştırma enstitüsünü temsil etmektedir.

Bölümümüzün Informatics Europe üye olması, uluslararası alanda öğrencilerimizin akademik ve iş kariyerlerlerini şekillendirmeleri için kritik rol oynayacaktır.

Informatics Europe’a Üye Olan Ülkeler ve Üniversiteler/Araştırma Laboratuvarları:

Ülkeler Bölümler/Araştırma Laboratuvarları
Avusturya
Belçika
Bulgaristan
Hırvatistan
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Estonya
Finlandiya
Fransa
Almanya