HABERİ PAYLAŞIN

Avrupa Birliği, 7. Çerçeve Programı’nın Kore ile ortak kurgulanan 2. Programı KONNECT  [Strengthening STI Cooperation between Korea and the EU, Promoting Innovation and the Enhancement of Communication for Technology-related Policy Dialogue (KONNECT)], Eylül 2015’te yürülüğe girmiştir.

“Resources and Sustainability”  başlığı ile açılan çağrı çerçevesinde Türkiye, Kore ve Çek Cumhuriyeti’nin katılımı ile nCEL-CONTECH başlıklı ve doğal malzemelerden nanofiber ve nanomalzeme üretimi ve kullanımına yönelik proje kabul edilmiştir.

Bu proje, TOBB ETÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve “Plazma Destekli Biyomedikal (Pabmed) Araştırma Grubu” Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mutlu’nun koordinatörlüğünde,  Aralık 2016’da başlayacak ve 2 yıl boyunca yürütülecektir. Türkiye’nin proje lideri olması dolayısı ile proje başlangıç (kick-off) toplantısı TOBB ETÜ de 29 Ocak-3 Şubat 2017 tarihlerinde düzenlenecektir.

KONNECT - TOBB ETÜ PABMED İŞ BİRLİĞİ

KONNECT projesi çerçevesinde TOBB ETÜ BMM Bölümü “pabmed” araştırma grubundan, doktora öğrencileri Gizem Kaleli ve Gözde Kabay Güney Kore’de, yüksek lisans öğrencilerinden Ceylan Demirci, Ferda Özgüzar ve Abdullah Eyidoğan Çek Cumhuriyeti’nde uluslararası araştırmacı nitelikli öğrenci olarak görev alacaklardır. Benzer şekilde TOBB BMM Bölümü araştırma laboratuvarları da bu dönemde uluslararası proje paydaşlarımızın öğrencilerini KONNECT projesi çerçevesinde kabul edecek ve eğitim verecektir.

DAHA ÖNCE NELER YAPTIK?

Avrupa Birliği, 7. Çerçeve Programı’nın Kore ile ortak kurgulanan 1. Programı KORANET yapısında da TOBB ETÜ BMM Bölümü “pabmed” araştırma grubu yer almış, bu çerçevede Environmental and Biomedical Applications of Microplasmas Produced by Gliding Arc Discharges (ENV-BIO-GA), isimli Polonya, Güney Kore, Japonya ve Türkiyenin yer aldığı proje 2013-2015 döneminde gerçekleştirilmiştir.

KORANET projesinde olduğu gibi, KONNECT projesinde de tüm öğrencilere açık bir uluslararası yazokulu üniversitemiz himayesinde düzenlenecektir.

AB, COST Programı çerçevesinde “COST MP1101 Biomedical Applications of Atmospheric Pressure Plasma Technology”, aksiyonunda yer alan grubumuz, bu çerçevede TÜBİTAK tarafından bir alt proje (112M740) ile desteklenmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.