Turkcell, Turkcell Akademi ile sektöre nitelikli insan gücü yetiştirme amacıyla  TOBB ETÜ’nün de aralarındabulunduğu üniversitelerle farklı alanlara yönelik akademik iş birlikleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda imzalanan anlaşma ile program kriterlerini karşılayan Turkcell çalışanları, 2022-2023 Güz Döneminde TOBB ETÜ’de İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programına başladı. Programa kayıt yaptıran 6 kişi, 2 dönem yoğunlaştırılmış eğitimin ardından 1 dönemi de akademik proje hazırlamaya ayıracak.

Üniversite ve Turkcell Akademi, iş birlikleri ile Türkiye'de nitelikli iş gücünün arttırılması, geleceğin liderlerinin yetiştirilmesi, çalışan yeteneklerinin geliştirilmesi ve gençlerin kariyer yolculuklarının desteklenmesi hedefleniyor. Türkiye'nin önde gelen üniversiteleriyle gerçekleştirilen iş birliklerinin, çalışanların gelişiminde önemli bir rol oynadığını kaydeden Turkcell İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Esmen, ,"Turkcell Ekosistemine, topluma ve sektöre nitelikli insan gücü yetiştirmek için değer katan yenilikçi çözümler sunmayı kendimize vizyon ediniyoruz" dedi.