HABERİ PAYLAŞIN

“1 yılını yeni doldurmuş bir startup olarak Türkiye'den sıralamaya girebilmek bizim için çok mutluluk verici bir haber.” Ape Drone Technologies Ekibi

TOBB ETÜ GARAJ bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ape Drone Technologies firması, DISC2018 Wamda Capital ve Krypto Labs ortaklığında, Abu Dhabi'de gerçekleştirilen “Drone Innovation Startup Contest” organizasyonunda ‘Dünyanın en İnovatif 20 Drone Startup”’ı arasına seçildi. Organizasyon, erken aşamadaki startup’lar (başlangıç firmaları) için dünyadaki en prestijli yarışma olarak bilinmektedir.

 

İlk 20'ye seçilen, çoğunluğu Avrupa ve Amerika’da alanında en başarılı firmalar olarak sayılan, diğer startuplar arasında CIA ile çalışan US Air Force ve NASA ile çalışan startuplar, ETH Zürih gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinde kurulmuş startuplar yer almaktadır.

Ape Drone Technologies Firması ve Ekibi Hakkında

 “Biz kendine güvenen, projemize inanan ve ülkemize faydalı olmak isteyen genç girişimcileriz. Neden artık ülkemizin yerli bir hobi drone’u olmasın? İşte Ape Drone tam da burada ortaya çıkıyor. Yerli yazılım, yerli uçuş kartı ve yerli tasarımıyla bir ilk olmaktadır. Mottosu ‘’En kolay kullanılan drone’’ olması ile artık herkesin drone kullanmasını sağlamak istiyor. Hem hobi hem de endüstriyel alan da uluslararası alanda rakipleriyle yarışmaya hazırdır.” Ape Drone Technologies Ekibi

Ape Drone Technologies Ekibi, ilkokuldan beri arkadaş olan, aralarında TOBB ETÜ mezunlarının da bulunduğu, 5 kişiden oluşmaktadır.

- Kaan Cevher, Koç Üniversitesi- Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

- Çağkan Güneri, TOBB ETÜ- Makina Mühendisliği

- Selin Orçunsel, TOBB ETÜ- Uluslararası İlişkiler

- Atakan Ata, TOBB ETÜ-Endüstri Mühendisliği

- Dilbeste Kayıgil, TOBB ETÜ- Endüstriyel Tasarım

 TOBB ETÜ GARAJ’da AR-GE sürecini geliştirme çalışmalarına devam eden ekip, ilk prototiplerini Kaan Cevher’in ortaokul zamanında yaptığı model uçaktan yararlanarak geliştirmiştir. Ape Drone Technologies hem endüstriyel hem de hobi alanında çözümler ve ürünler geliştirmeye devam etmektedir. 

Ekip, asıl odaklandıkları noktanın drone içerisinde yer alan ve bütün uçuşu yöneten elektronik uçuş kartını millileştirmek olduğunu, ve 2 yıla yakın süredir kartın dizaynı ve yazılımı üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Bu sayede bütün drone'ları kontrol edip her türlü ihtiyaca göre kolayca modifiye edebileceklerinin altını çiziyorlar. Hedeflerini yazılımı açık kaynaklı koda dönüştürerek bütün dünyanın kullanımına sunmak olarak ortaya koyuyorlar. Dünyada şu an sadece Amerika ve Çin tarafından geliştirilen 5 adet açık kaynaklı uçuş kartının mevcut olduğu dikkate alındığında, Ape Drone Technologies’in geliştirmeyi hedeflediği kart dünya üzerindeki 6.uçuş kartı olacak.

Ape Drone web sayfası için lütfen tıklayınız.

Ape Drone hakkında Habertürk’te çıkan haberi okumak için lütfen tıklayınız.