TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, 2016 – 2017 Yaz Dönemi’nde yürütücülüğünü Umut Şumnu, Engin Öncüoğlu, Özgür Yakın ve Barış Yakın’ın üstlendiği Mekân Tasarım Stüdyosu V dersi kapsamında, Nurus işbirliği ile ortak bir proje yürütüldü.

Ders kapsamında öğrencilerden Mobil Mekân kavramı üzerine, NURUS markasının belirlediği işlev, kavram, biçim ihtiyaçlarını karşılayacak bir proje geliştirmeleri beklendi. Farklı lokasyonlara taşınabilecek ve kullanıma sunulacak konteyner modüllerden oluşacak yapılar, NURUS ürünlerinin deneyimleneceği mobil mekânlar olarak kurgulandı.

Çağdaş mekân uygulamalarından mobil mekânların, tasarımından uygulamaya dek gerçekleşen sürecin deneyimlenmesinin amaçlandığı proje, Nurus Yönetim Kurulu Üyesi Renan GÖKYAY’ın da katılımıyla 07.08.2017 Pazartesi günü, saat 10.30 itibariyle TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi’nde paylaşılacak.