HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ, dünyanın en saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’ın (THE) ‘Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri: Milenyum Üniversiteler’ sıralamasına girdi. THE’nın 2000 yılından sonra kurulan dünyadaki en iyi üniversiteleri derecelendiren ‘Millennial Universities’ Sıralaması’na tüm dünyadan 36 üniversite girebildi. TOBB ETÜ 32. sıradan sıralamaya giren ilk ve tek Türk üniversitesi oldu.

TOBB ETÜ, geçtiğimiz aylarda THE’nın ‘2018 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması’ ‘na 801-1.000 bandından girmiş ve ilk 1000’e giren tüm Türk üniversiteleri (16 üniversite) arasındaki en genç Türk üniversitesi unvanını kazanmıştı.

Ancak THE, en iyi 1000 üniversite sıralamasına giren ve geçmişi yüzyıllara dayanan üniversiteler ile TOBB ETÜ gibi yeni kurulmuş üniversiteleri bir arada değerlendirmenin getirdiği dezavantajları ortadan kaldırmak için, ‘2000 yılından Sonra Kurulan Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri’ listesini oluşturdu. THE, bu sıralamayı yaparken de kendi belirlediği dünyanın en iyi 1000 üniversitesini esas aldı.

Oluşturulan “THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2018: Milenyum Üniversiteler” (THE Young University Rankings 2018: Millennial Universities) listesine tüm dünyadan 36 üniversite girebildi. TOBB ETÜ ise bu listede 32. sırada yer almayı başardı. THE, üniversiteleri öğretim, uluslararası tanınırlık, sanayi geliri, araştırma ve atıflar gibi parametrelere göre derecelendiriyor. Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulan 110 üniversite bulunuyor.

Hisarcıklıoğlu: TOBB ETÜ ile gurur duyduk

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’Üniversitemiz THE’nın Millennial Üniversiteler sıralamasına girerek, akademi hayatında ve her alanda lider bir üniversite olma yolunda kat ettiği aşamaları bir kez daha ortaya koydu. Biz öğrencisiyle, hocasıyla, mezunlarıyla, ailelerimizle ve Oda-Borsa camiamızla, bir aileyiz. Her geçen gün genişleyen, her geçen gün yeni başarılara imza atan büyük bir aileyiz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’nün programı, eğitim yöntemi, sosyal ortamı, iş dünyası ile ilişkiler ve ar-ge gibi birçok alanda yüksek düzeyde bir farklılaşma arayışı içinde olduğunu da ifade ederek “TOBB ETÜ daha ilk yıllarından itibaren Türkiye'deki üniversiteler arasında kendisine ön sıralarda yer bulmuştur. Öğrencilerimiz bilgiyi üreten, işleyen ve bunu ülkemizin, insanlığın yararına sunan, lider kişilikli, girişimci, sorun çözen, analiz yapan, yaratıcı bireyler olarak eğitilmekte, iş hayatına rakiplerinden daha iyi hazırlanmaktadır. Millennial Üniversiteler arasına giren tek Türk üniversitesi olmak bizi ayrıca gururlandırdı. Sorumluluklarımızı da artırdı. Daha büyük hedeflerimiz var. Ülkemiz ve bu hedeflerimiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz‘’ dedi.

Sıralama hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.  

TOBB ETÜ'nün bütün sıralamalarını görmek için tıklayınız