HABERİ PAYLAŞIN

Prof. Dr. Kesici'ye TOBB ETÜ'den önce, 43 yıl görev yaptığı kurum tarafından "Ankara Üniversitesi Çınarı" Ödülü verildi.

Prof. Dr. Tahsin Kesici, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü. 

Prof. Dr. Kesici, 2004 yılında bu görevi üstlenmezden önce Ankara Üniversitesi'nde kesintisiz 43 yıl boyunca öğretim üyeliği ve idari görevlerde bulunmuştu. Ankara Üniversitesi geçtiğimiz günlerde, Prof. Dr. Kesici’yi  “Ankara Üniversitesi Çınarı” ödülü ile onurlandırdı.

Prof. Dr. Kesici, ödülünü Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in elinden aldı.

Ankara Üniversitesi, 2013 yılından itibaren emekli olmuş ve 80 yaşına gelmiş öğretim üyelerine  fakültelerin teklifi üzerine Üniversite Senatosu kararıyla bu ödülü veriyor. Ankara Üniversitesi'nde 1961 yılında asistan olarak göreve başladığını, Ziraat Fakültesi dekanlığı dahil çeşitli idari görevlerin ardından 2004 yılında, 43 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu belirten Prof. Dr. Kesici, ödülle ilgili olarak “80 yaşına gelmek ve çalışmalarının kurullarca takdir edilmesi çok güzel bir duygu. Bu yaşta takdir edilmek ve hatırlanmak gençlerin çalışma azmini artırıcı ve teşvik edici bir durum” değerlendirmesinde bulundu.

TOBB ETÜ’nün İki Önemli Özelliğine Vurgu

TOBB ETÜ Kurucu Rektörlüğü'nü ise 2004 yılı Eylül ayından itibaren 4 yıl süre ile yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Kesici şunları kaydetti:

“TOBB-ETÜ’de göreve başladığım anda Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bana ‘Çok iyi İngilizce öğretmenizi, ikinci bir yabancı dili programa almanızı istiyorum’ demişti. Bu nedenle TOBB ETÜ’de özel bir yabancı dil öğretme programı yürütmekteyiz. Hiç İngilizce bilmeyenler, 10 aylık hazırlık sınıfında 900-1.000 saatlik İngilizce eğitimi almaktadır. Bu süre kolejlerde verilen toplam dil eğitimine denktir. Sayın Hisarcıklıoğlu'nun güçlü dil eğitiminin yanı sıra bir başka isteği de TOBB ETÜ'nün işyerleri ile yakın ilişki içinde olması idi. Bunun için de Ortak Eğitim Modelini kurduk. TOBB ETÜ’de 2 değil 3 dönem var ve eğitim süresi yılda 11 aydır.”

2.100 Sayfalık Tohumculuk Kitabının Editörlüğünü Yapıyor  

Prof. Dr. Kesici, geride kalan 57 yıldaki yayınlarını gözden geçirdiğinde kendisine en fazla huzur verenin, bir öğretim üyesi arkadaşıyla orta eğitimdeki öğrenciler için yazdıkları üç bilgisayar öğretim kitabı ve bunların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplam bir milyondan fazla basılıp  öğrencilere parasız verilmesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kesici, şu anda ise TOBB ETÜ Rektör Danışmanlığı'nı yürüttüğünü, TOBB ETÜ öğretim üyesi olarak editörlüğünü yaptığı, 42 yazarı olan ve 2.100 sayfayı bulan ve bugünlerde basılmaya hazır hale getirilen tohumculuk kitabı üzerinde çalıştığını aktardı.

Prof. Dr. Kesici'den Gençlere 6 Tavsiye 

1. Çanakkale Zaferi, 57. Alay, Kurtuluş Savaşı, Atatürk ve çalışma arkadaşlarını çok iyi araştırıp öğrenin.

2. 57 yaşına geldiğinizde bir hayat muhasebesi yapmak durumunda kalacağınızı hatırınızda tutun.  

3. En az iki yabancı dil öğrenin.

4. Zaman zaman sakin bir köşede vicdan muhasebesi yapın. Bu size başarının yolunu açar.

5. Olumsuz bir halde kalsanız bile dürüst davranma erdemini edinin ve her hususta affedici olun.

6. Size yapılmış bir kötülüğü, iyilik yaparak bertaraf etmeyi muhakkak öğrenin.