HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ’nün yürütücü kuruluşlar arasında yer aldığı araştırma programı, TÜBİTAK 1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Bursa Uludağ Üniversitesinin araştırma programı yönetici kuruluş olduğu; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Coşkunöz Kalıp Makina San. ve Tic. A.Ş., Coşkunöz Metal Form Mak. End. ve Tic. A.Ş., ASAŞ Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. ile TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsünün yürütücü kuruluş olarak yer aldığı “Elektrikli Taşıtlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG)” başlıklı araştırma programı, TÜBİTAK 1004 – Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı’nın “Yüksek Teknoloji Platformları 2021 Yılı Çağrısı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Araştırma programında yer alan kuruluşlar iş birliği yaparak “Elektrikli Taşıtlar” alanında ihtisaslaşmanın yanında ülkemizin ulusal stratejik hedeflerine uygun, bilimsel nitelikli, ticarileşme potansiyeli yüksek olan TOGG'un yeni nesil araçları için "Batarya Paketi" tasarımı ve prototip imalatı gerçekleştirecektir. Bu kapsamda, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş. projeye stratejik ortak olarak dahil olacaktır.

“Kompozit Batarya Taşıyıcı Sistemin Mekanik Performansının Eniyilenmesi ve Modül Bazlı Isıl Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı proje ile araştırma programına katkı sağlayacak Üniversitemiz adına proje yürütücülüğünü Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Kadri AKTAŞ üstlenecektir. Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Erdem ACAR ve Dr. Öğr. Üyesi Gökmen DEMİRKAYA ise projede araştırmacı olarak yer alacaktır.

Öğretim üyelerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.