HABERİ PAYLAŞIN

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve beraberindeki heyet 15 Mart 2022 tarihinde TOBB ETÜ’yü ziyaret etti. Yerleşkeyi gezerek bilgi alan heyet ardından TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, TOBB ETÜ Genel Sekreteri Dr. Gökhan Göksu, TOBB ETÜ SEM Müdürü Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ ve TOBB ETÜ SEM Koordinatörü Şebnem Pehlivan ile bir araya geldi. Toplantıda TOBB ETÜ SEM ve GTÜ SEM arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında iki üniversitenin sürekli eğitim merkezleri özelikle Gebze bölgesinde nitelikli işgücünü arttırmaya yönelik ortak sertifika programları tasarlayacak.

Gebze bölgesinin muazzam bir potansiyele sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Sarınay, bu bölgede nitelikli işgücüne duyulan ihtiyacın altını çizerek iki üniversite arasında imzalanan protokolle önemli bir işbirliği adımı atıldığını belirtti. Prof. Dr. Aslan da sanayinin kalbinin attığı Gebze bölgesine yönelik Mini MBA Sertifika Programı ile başlayacak bu işbirliğinin önemli bir örnek olduğunu ifade etti.

Protokolün iki üniversite arasında gelecekteki ortak akademik ve araştırma projelerinin önünü açması ve işbirliğinin genişletilmesi planlanıyor.