HABERİ PAYLAŞIN

Müfredatı; öğrencilerini Rusya ve Rusça konuşulan ülkeler ile Orta Doğu ve Arapça konuşulan ülkelerdeki iş hayatına hazırlamak için özel düzenlenen TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü, “Rus Günleri-2018” etkinliğini 21 Mart 2018 tarihinde beşinci kez gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışına katılarak bir konuşma yapan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, TOBB ETÜ ile Moskova Devlet Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü programın iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynadığını söyledi. Yerhov, Büyükelçilik olarak TOBB ETÜ’ye ve bu programa katılan öğrencilere her zaman destek verdiklerini kaydetti. TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hakkı Arda Tokat ise müfredatlarını Çin ve Çince ile genişletmek üzere çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.    

Daha sonra TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç moderatörlüğünde Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, TEB Bireysel Bankacılık Satış Direktörü Tuğbay Kumoğlu ile Bilkent Holding İnsan Kaynakları Müdürü Cem Ağın’ın katılımıyla bir panel gerçekleştirildi. Panelde konuşmacılar öğrencilere; Rusya, Rusya pazarında iş yapabilmek ve Rusya’daki çalışma ortamı ile genel işe alım süreçleriyle ilgili bilgiler verdiler.

Etkinlikte TOBB ETÜ öğrencilerinin 5 yıllık hazırlık ve lisans eğitimleri kapsamında toplam 11 ay geçirdikleri Moskova’daki yaşamla ilgili sunumları, Rusça ve TORFL Sınav Merkezi Başkanlığının bilgilendirmesi, Rus Büyükelçiliğinin ülke ekonomisi ve Rus-Türk kültürel ilişkilerine ilişkin sunumları da takip edildi.

Rus Kültür Derneğinden gelen minik yeteneklerin danslı-şarkılı gösterilerinin yanı sıra, TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü öğrencilerinin Rusça verdiği konser ile TOBB ETÜ’lü öğrencilerin halk oyunu gösterisi ilgiyle izlendi. Etkinlikte misafirlere Rus mutfağından yemekler de ikram edildi.