HABERİ PAYLAŞIN

Hem Türkiye’de hem dünyada farklı iş kültürleri ve alanlarına hakim, vasıflı, girişimci gençler yetiştirme hedefindeki TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü, öğrencilerine sunduğu eğitim fırsatları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Milliyet Gazetesi yazarı Mithat Yurdakul, TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümünün gençlere sağladığı imkanların altını çizdiği haberinde bölümün öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cem Kılıç ile gerçekleştirdiği röportaja da yer verdi. 

Bölüm öğrencilerinin girişimciliği farklı ülkelerde, yerinde ve o ülkenin dili ve kültürü ile birlikte öğrendiğine dikkat çekilen haberde Türkiye ile yüksek ticaret potansiyeline sahip hedef ülkelerde alınan bu eğitimin avantajlarına yer verildi.

Prof. Dr. Cem Kılıç ise röportajında, TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümünün 8 yıldır gençleri, sadece ülkemizde değil, yeni fırsatlar yaratacak farklı coğrafyalarda, bölgenin diline, dinamiklerine ve iş yapma kültürüne hakim, girişimci bireyler olarak yetiştirmeye devam ettiğini ifade etti. Rusya ve Rusça konuşulan ülkeler ile başlayan, ardından Arap coğrafyasını da içerecek şekilde geliştirilen programın gelecekte Çin coğrafyasını da kapsamasının planlandığını belirten Prof. Dr. Kılıç, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetimin bu anlamda gençlere TOBB ETÜ’de benzersiz bir fırsat sunduğunun altını çizdi.

TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü, öğrencilerine öğrenimleri süresince üç dönem, yaklaşık 10 aylık bir süre boyunca, Moskova ve Ürdün Üniversitelerinde eğitim görme imkanı sunarak, hem Türkiye’de hem farklı bölgelerde iş yapma yetkinliğine sahip mezunlar yetiştiriyor.