HABERİ PAYLAŞIN

18 Kasım 2020 tarihinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen TOBB Türkiye Ekonomi Şurasına katılan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, fidan dikimi için TOBB ETÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Sarınay’a uydu üzerinden bağlandılar. Bağlantı esnasında, 2019 yılında TOBB ETÜ yerleşkesi içinde kurulan TOBB ETÜ Hatıra Ormanına Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan adına çınar ağacı fidanı dikildi.

TOBB Başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanımız Hisarcıklıoğlu; TOBB ETÜ’nün kuruluş kanununun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çıkarıldığını, Üniversitenin açılışını da beraber yaptıklarını hatırlatarak  “Bugünün anısına ve ağaç dikme mevsiminde iken, zatıâliniz adına TOBB ETÜ Hatıra Ormanımıza bir çınar ağacı fidanı dikip büyütelim istedik” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Başkan Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek “Şu anda çınar ağacı fidanı dikiminin bahtiyarlığı içindeyim” dedi.

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Sarınay da geçen yıl 120 dönüm arazi üzerinde TOBB ETÜ Hatıra Ormanını kurduklarını ifade ederek “Çınar ağacının medeniyetimizde ve kültürümüzde önemli yeri vardır. Çınar ağacınızın ömrü uzun, gölgesi bol olsun” dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Sarınay, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına çınar ağacı fidanını dikti ve can suyunu verdi.  Törene TOBB ETÜ’nün 6 fakültesinin dekanı da katıldı.