HABERİ PAYLAŞIN

 

TOBB ETÜ ve CFA İşbirliği

İşletme Bölümümüz, CFA Enstitüsü tarafından CFA University Affiliation Programı’na dahil edilmiştir. CFA University Affiliation, yatırım etik ilkeleri ile uyumlu ve CFA Program müfredatının en az yüzde 70'ini kapsayan bir program içeriği gerektirmektedir.

Biz de bu programa dahil olarak potansiyel öğrencilerimize, piyasa profesyonellerine ve finans piyasalarına bölüm müfredatımızın, hem profesyonel iş yaşamıyla yakından bağlantılı olduğunu, hem de öğrencilerin CFA (Chartered Financial Analyst®) sınavlarına hazırlamaları için uygun olduğunu göstermekteyiz. TOBB ETÜ, bu programa katılım yoluyla her yıl CFA Enstitüsü’nün açtığı mesleki sertifikasyon sınavı için belirli sayıda öğrenci bursu almaya da hak kazanmıştır.

 

CFA Programı ve CFA Enstitüsü Hakkında

CFA (Chartered Financial Analyst®) Programı, CFA Enstitüsü tarafından uygulanan üç aşamalı bir sınavdır. CFA lisans sahipleri, programın tamamlanması, başvuru ve CFA Enstitüsü tarafından kabul edilmesinin ardından CFA ünvanını kullanma hakkını kazanmaktadırlar. Yatırım yönetimi, risk yönetimi, varlık yönetimi ve daha pek çok alanda üst düzey ve yönetici pozisyonlarında çalışanlar başta olmak üzere tüm finans dünyası çalışanları için en prestijli mesleki sertifikasyonlardan biri olan CFA sertifikasına sahip 190 binden fazla piyasa profesyoneli vardır. Dünya genelinde dokuz ofisi, 160+ derneği olan CFA Enstitüsü finans sektöründe en üst düzey profesyonel ve etik standartları oluşturma konusunda global düzeyde kabul gören saygın bir kuruluştur. 

CFA Enstitüsü ve sertifika programı hakkında daha detaylı bilgi için https://www.cfainstitute.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.