HABERİ PAYLAŞIN

Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Bilim ile ilim kuşun iki kanadı gibidir bize göre. Üniversitede aldığımız bilim ile gelenek görenek ve dinimizle gelen ilimi birleştirmek isteyen bir topluluktur Bilim ve Sanat Topluluğu. İslam âlimleri gibi hem fıkıh, siyer gibi dini ilimleri öğrenip hem de astronomi, psikoloji, mühendislik gibi alanlarda ilerlemek hedeflerimiz arasındadır. 

Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Amaçlarımız doğrultusunda çeşitli faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu faaliyetlere peygamberlik tarihi dersleri, İslam’da kadının yeri, Kudüs’te sosyal yaşam, evliliğin biyokimyası gibi konferanslar örnek verilebilir. Buna ek olarak yurdumuzun bahçesinde iftar programı düzenledik ve kitap kritikleri yaptık. Güncel konular hakkında tartışmalar yaptık. Merak ettiğimiz konuları araştırdık ve sunumlarla bilgilendirmelerde bulunduk.  

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

20’ye yakın aktif üyemiz bulunmaktadır. Türk Dili ve Edebiyatı, Mühendislik, Psikoloji, Hukuk gibi bölümlerden üyelerimiz var. Üyelerimiz genellikle kendisine ve çevresine katkı sağlamak isteyen ve toplum bilincine sahip kişilerden oluşuyor. 

Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Bir gün herkes bölümünden mezun olacak ve bir meslek sahibi olacak. Fakat her birey ahlaklı, toplumdan kendini mesul bilen, adaletli ve merhamet sahibi olamayacak. Bizler böyle bir toplum hayal ediyor ve bu toplumu inşa etmek için çabalıyoruz. Sizler de böyle bir toplum hayal ediyorsanız gelin hayalimize ortak olun. Topluluğumuz hanım arkadaşlardan oluşmaktadır. Tek şartımız budur.

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Kitap kritiklerimize devam etmek istiyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli konularda konferanslarımız düzenlenecektir. Kadın ve çocuk hakları, savaş mağduru kimselerin ziyaret edilmesi üzerine çalışmalar yapacağız. Ayrıca yaşadığımız topraklar üzerinde var olmuş medeniyetlerin etkileşimi sonucu meydana gelen sanat dalları ile ilgili araştırmalar yapıp konferanslar düzenleyeceğiz. 

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Başarılı bir mühendis, doktor, psikolog, öğretmen olmak; kariyerin yanı sıra kendini farklı alanlarda geliştirerek olur diye düşünüyoruz. Farklı alanlarda kendimizi geliştirmek için kitap okumamız, yardımlaşmamız, kendimizi ifade etmemiz, gerekirse tartışmamız gerekiyor. Başarılı olmak için gelin kültürümüz, gelenek görenekler, dinimiz üzerine konuşalım; tartışalım.