HABERİ PAYLAŞIN

Topluluğunuzu tanıtır mısınız?
 
Merhabalar. Biz Sinema ve Tiyatro Topluluğuyuz. Biz sezon sonuna doğru oyun çıkarıyoruz ve genel olarak tiyatro ağırlıklı çalışıyoruz.
 
Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
 
Her yıl bir oyun çıkarıyoruz. Çıkarttığımız oyunla Türkiye'deki turnelere katılıyoruz ve çeşitli sahnelerde oyunumuzu sergiliyoruz. Ama tabii ilk olarak Ankara'dan başlıyoruz. Yıl içerisinde çalışmalarımız kısa bir seçmeyle başlıyor. Ardından hiç vakit kaybetmeden direkt başlayıp, okuma provalarına geçiyoruz. Tabii bu esnada nereden baksanız bir sporcu gibi her hafta iki kere 45 dakikalık beden egzersizleri de yapıyoruz. Sık sık doğaçlama ve kuramsal tartışma da cabası...

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Aktif üye olarak geçen yıl 18 üyemiz vardı. Ama bu yıl sahne arkasında yer almak ve hazırlık sürecine tanıklık etmek isteyen gönüllü arkadaşlarımız için bu kontenjanı biraz daha artıracağız. Kendi adıma, başka bölümlerden pek çok insanı burada tanıdım diyebilirim çünkü demografimiz bir hayli çeşitli! Endüstriyel Tasarımdan Endüstri Mühendisliğine; Elektrik Elektronik Mühendisliğinden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilere geniş bir yelpazede... İnanmayacaksınız ama çift anadal yapıp üstüne bir de başrol çıkartmış arkadaşımız bile var. Üstelik çok yetenekli... Genel üyelerden bahsedecek olursak, ilk günden itibaren biz hemen kaynaşırız! Eskilerle kaynaşmaktan da öteyiz, artık ayrı bir şey o. "Zaten kuliste bir aile gibiyiz" geyiğine hiç girmeyeceğim fakat başvuracak arkadaşların umduklarından fazlasını bulacaklarını garanti edebilirim!
 
Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Her yıl 300-350 arası başvuru alıyoruz ve ardından seçme yapıyoruz. Kesinlikle disiplin ve ekip ruhu ilk kriter, yetenekse ikinci sırada! İlgisi olanlara tavsiye ederim, zira hem eğleniyorsunuz hem de günlük hayata dair pek çok şey öğreniyorsunuz! Hem egzersize meraklı hem de disiplinli değillerse iki kere düşünsünler. Çünkü bayağı yoruluyoruz! Onun haricinde dileyen başvurabilir tabii ki!
 
Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?
 
Her yıl bir oyun çıkarıyoruz zaten... Geçen yıla kadar sadece bir oyun çıkardı, geçen yıl aynı oyun hem birden fazla oynandı, hem de davet aldığımız okullarda turne yapıldı! Onun haricinde ilk defa bu yıl farklı bir şey daha denemek istiyoruz. Tabii bunları yeni yılla beraber şekillendireceğiz, hâlâ değişime açık, o yüzden bahsetmek için biraz erken. Sürprizi bozmamak ama çok da bekletmemek lazım. O sebeple yakında açıklayacağız. Ha bu yıl da bomba gibi bir oyun ve sezonla geliyoruz, o kesin!
 
Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?
 
Hımm, güzel soru... Lisans konusunda şu çok net: bu işin iki ayağı var; disiplin ve eğlence. Tiyatro yaparken hangisine eğildiğinize göre karşılık alırsınız lisans eğitiminizde de...  Valla burada herkes adına genel geçer bir yorum yapmak olmaz tabii ama ben lisans bittikten sonra New York'ta Sinema okumak, ardından da bir film yazmak istiyorum. Yaşam gezgin ruhludur, yurt dışındaki oyunlara, kültürlere falan meraklıdır. Muhtemelen ileriki hayatında illa ki yer verir... Bilgesu sanırım Cihangir'e yerleşmekten, Firuzağa'dan filan bahsediyordu! Ve bu saydığım isimlerin hiçbirinin bölümü konservatuar değil, hepsi de farklı bölümlerden! Sanırım sorunun cevabı en net haliyle bu olurdu... (Gülüşmeler)