HABERİ PAYLAŞIN
Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Biz Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Topluluğu olarak, belirli ilkeler çerçevesinde üniversite öğrencilerinin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlıyoruz. İlkelerimiz gereğince yaptığımız her faaliyet gönüllülük esaslıdır. Topluluğumuza yapılan maddi manevi her türlü katkı hesap verilebilirlik ve şeffaflık esasları doğrultusunda kullanılmaktadır. Topluluğumuzdaki her üye farklılıklara saygı duymaktadır ve duymalıdır. 
 
Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Öncelikli olarak, çocukların maddi manevi gereksinimlerini tamamlayabilmek için üniversitemizin de katkılarıyla yardım kampanyaları, kermesler düzenliyoruz. Ayrıca çocuk şenlikleri ve huzurevi, sevgi evi, ve çocuk hastanesi ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Öte yandan önyargıları kırmayı amaçladığımız, İstanbul Üniversitesi ile yürüttüğümüz mektup arkadaşlığı projemiz de halihazırda devam ediyor. Yılın uygun dönemlerinde, Orman Müdürlüğü katkılarıyla fidan dikme ve ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz.
Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?
Topluluğumuzda aktiflikten ziyade gönüllülüğe önem verdiğimiz için faaliyetlerimizde üyelerimiz kendi ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda yer almaktadırlar. Bu sebeple aktif üye sayımız etkinlikten etkinliğe değişmektedir. Üye profilimiz her sınıftan ve her bölümden öğrencileri kapsamaktadır.
 
Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Hevesli ve enerjik her üyeye açık gönüllülük esaslı bir topluluğuz. Toplumsal fayda sağlamak isteyen herkesi, eski yeni üye fark etmeksizin ekibimize dahil edip etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma ruhunu içinde barındıran herkesin dahil olabileceği geniş bir alanda çalışıyoruz. Bu sebeple belirgin özellikler veya deneyimler aramaksızın okulumuzdaki her öğrenciye açık bir topluluğuz.
 
Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Sürdürülebilir projeler gerçekleştirerek, toplumsal sorunlara kısa süreli çözümler sunmak yerine bu sorunları tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.
 
Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu; sorumluluk bilinci ve zaman yönetimini güçlendirmenin yanında günümüzde önemli hale gelen sosyal sorumluluk kavramı hakkında bilgilenme ve deneyim kazanma anlamında etkin ve etkili bir topluluktur.