HABERİ PAYLAŞIN

20 girişimcimize TÜBİTAK'tan 3.000.000 TL'lik hibe kazandırdık!

Teknoloji Transfer Ofisimizin Viveka ile birlikte yürüttüğü GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi kapsamında BiGG GARAJ'la birlikte çalışan girişimcilerimizin TÜBİTAK'ın teknoloji tabanlı yenilikçi projelere verdiği hibe desteği için katıldıkları panel değerlendirmeleri sonuçlandı.

TOBB ETÜ GARAJ'la çalışarak 455 iş fikri başvurusu arasından son aşamaya kalmayı başaran ve TÜBİTAK panel sunumlarına katılan 27 girişimcimizden 20'si, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Destek kapsamında, girişimcilerimizin her biri, 150.000 TL'lik hibe alma hakkı elde etti.

Geçtiğimiz döneme göre başarı oranını 2 kattan fazla arttıran Üniversitemiz, elde ettiği % 74 başarı oranıyla dönem boyunca mentörlük kampları ve eğitimlerle verdiği yoğun emeğin karşılığını aldı.

Pekçok farklı şehirden TOBB ETÜ GARAJ'ı tercih ederek programımıza katılan ve hibe almaya hak kazanan BiGG GARAJ girişimcileri, önümüzdeki günlerde şirketlerini kurarak ürün geliştirme sürecine başlayacak ve 12 ay içerisinde prototiplerini çıkararak ticari hayata bir adım daha yaklaşacaklardır.