HABERİ PAYLAŞIN

Türkmenistan Sanayi ve İnşaat Ürünleri Bakan Yardımcısı Bayramguly TATOV, Eğitim Bakan Yardımcısı Azat ATAYEV, Milli Savunma Bakanlığı Silahlanma Daire Başkanlığı Roket-Topçu Silahları Daire Başkanlığı Komutanı Garaja GARAJAYEV, Milli Savunma Bakanlığı Sivil Savunma ve Kurtarma Genel Müdürlüğü Muharebe Dairesi Otomatik Telefon Santrali Dairesi Başkanı Nazar NAZZYYEV, Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı Genel Eczacılar Birliği Başkanı Babaguly MEYHANOV, Sağlık ve İlaç Sanati Bakanlığı “Türkmendermansenagad” Derneği Başkanı Allamyrat HOJAMBERDIYEV, Arkadag İl Sağlık Dairesi Başkanı Yusuf ISHANGULYYEV, İçişleri Bakanlığı Arkadağ İl Emniyet Müdürü Suleyman ATAYEV, Arkadag İl Emniyet Müdürlüğü Yangın Güvenliği Şube Müdürü Nurbendi TAYMAZOV, İnşaat ve Mimarlık Bakanlığı Sismik Yapı Araştırma Enstitüsü Müdürü Rovshen SEYITLIYEV ve Arkadag İli Kurtarma Ekibi Komutanı Vepa BERDIMYRADOV’dan oluşan heyet 8 Nisan 2023 tarihinde TOBB ETÜ’yü ziyaret etti.

 

 

Türkmenistan Büyükelçisi ve Kültür Ataşesinin eşlik ettiği heyet TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf SARINAY, Genel Sekreter Gökhan Göksu, Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hakkı Arda TOKAT, Prof. Dr. Olgun Değirmenci ve Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Hakan KIZILTOPRAK’ın katıldığı toplantıda bir araya geldi. Heyete TOBB ETÜ’deki eğitim, araştırma ve uluslararası faaliyetler hakkında bilgi verilerek işbirliği imkânları değerlendirildi.

Toplantının ardından TOBB ETÜ yerleşkesini ve Teknoloji Merkezini gezen heyet burada yürütülen proje ve çalışmalar hakkında da bilgi aldı.